Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Foto: Joshua Gross

25.02.21 DI Byggeri Nyheder

Så mange unge søger ind på EUD i din kommune

Der er stadig brug for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Det understreger en ny opgørelse fra DI.

Der er alt for mange unge mennesker, som falder fra undervejs i uddannelsessystemet. Eksempelvis er næsten hver fjerde student i Nordjylland ikke kommet videre i uddannelse efter to år, viser tal fra opgørelsen.

- Det er nedslående tal, når vi står i en situation, hvor så mange studenter ikke er kommet videre efter mere end to år, når vi har en branche, der samtidigt står og mangler medarbejdere med de rigtige uddannelser. Der er brug for de unge ude i virksomhederne, og branchen står klar til at tilbyde dem en god karriere, siger Peter Stenholm, som er vicedirektør i DI Dansk Byggeri.

Han understreger samtidigt, at folkeskolerne skal blive bedre til at vise eleverne de muligheder, der følger med en erhvervsuddannelse, og forældrene har også et stort ansvar for at hjælpe de unge med deres valg.   

Vil du se, hvordan uddannelsestallene fordeler sig i din kommune? Så klik her.

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte DI Byggeri

Relateret indhold