Foto: Ulrik Samsøe Figen
30.08.21 DI Byggeri Nyheder

Bliv klar til bæredygtigt byggeri med nyt projekt

Efterspørgslen på bæredygtigt byggeri er stigende – og det stiller nye krav til landets byggevirksomheder. Derfor har DI Byggeri, sammen med Realdania og WE BUILD DENMARK, opstartet et nyt projekt, der skal ruste små og mellemstore virksomheder til at imødekomme den stigende efterspørgsel. Der blev åbnet for ansøgere den 1. september.

Projektet ”Klar til bæredygtigt byggeri” har til formål at give landets små og mellemstore virksomheder viden og kompetencer til at imødekomme den stigende efterspørgsel på bæredygtigt byggeri. Gennem gratis kurser og et rådgivningsforløb, kan du ruste din virksomhed til at følge med i den bæredygtige udvikling.

 - Der er ingen tvivl om, at viden og kompetencer inden for bæredygtigt byggeri bliver et konkurrenceparameter i fremtiden, hvor både store og små virksomheder skal kunne levere på en bæredygtig efterspørgsel. Initiativet vil være med til at klæde udførende entreprenører på i kontakten med kunder og andre af byggeriets parter, det er et vigtigt skridt, da den grønne omstilling involverer hele branchen, siger Frederik W. Søborg, chef for Byggeindustri og infrastruktur i DI Byggeri.

På kurserne kan din virksomhed blandt andet få en grundlæggende introduktion til bæredygtigt byggeri, ny viden om etablering af bæredygtige byggepladser, kendskab til byggematerialer med lav klimabelastning  og kompetencer til at drive en forretning baseret på bæredygtigt byggeri - uanset om det drejer sig om nybyggeri eller renoveringsprojekter.

Projektet tilbyder dig et udvalg af kurser og konsulentydelser indenfor bæredygtigt byggeri, som du kan søge om at få finansieret. Din virksomhed kan søge om op til 100.000 kr. til indkøb af kurser og konsulentydelser, og det er gratis at deltage. Din virksomhed betaler selv lønudgifter og forpligter sig til løbende at evaluere indsatsen.

Du kunne ansøge allerede fra den 1. september, og de første kurser starter i midten af november. Ansøgningerne behandles efter først-til-mølle princippet – så sørg for at ansøge i god tid.

Du kan læse mere om projektet og de kurser, der udbydes, på WE BUILD DENMARK’s hjemmeside. Det er også her, du kan sende din ansøgning fra den 1. september.

Relateret indhold