Foto: Getty Images

03.02.22 DI Byggeri Nyheder

Arbejdstilsynet planlægger øget tilsyn i 2022 i bygge- og anlægsbranchen

Arbejdstilsynet vil fra marts 2022, i forbindelse med det helhedsorienterede tilsyn, have ekstra fokus på kemi og ergonomi.

Arbejdstilsynet vil fra næste måned, i tilknytning til det helhedsorienterede tilsyn, gennemføre en brancherettet indsats i bygge- og anlægsbranchen. De vil have fokus på løft og bæring samt arbejdsstillinger, og på kemiområdet vil der være fokus på asbest, træstøv, respirabelt kvartsstøv og byggestøv generelt.

Yderligere gennemfører Arbejdstilsynet fra april en indsats med vejarbejde, hvor der er fokus på ergonomi og ulykker. Her er der ligeledes fokus på løft, bæring og arbejdsstillinger, samt risiko for påkørsel og sammenstyrtning ved gravearbejde.

DI Byggeri inviterer derfor medlemmer til et teamsmøde den 7. marts 2022, hvor tilsynschef i Arbejdstilsynet Lene Teilberg vil fortælle om den kommende tilsynsindsats i Bygge og Anlæg, og hvor det vil være muligt at stille spørgsmål.

Du kan tilmelde dig her senest den 1. marts 2022.


Mere information

Hos Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg kan I finde relevante branchevejledninger og faktaark vedrørende arbejdsmiljøregler i Bygge og Anlæg. Husk, at det ligeledes er muligt at etablere et gratis samarbejde med Konsulenttjenesten, der kan hjælpe med at implementere tiltag, som kan forbedre jeres arbejdsmiljø.

Kontakt

Ved spørgsmål kan du kontakte chefkonsulent Britta Marie Mørk Johansen på 72 16 02 54 eller chef for arbejdsmiljø, Byggeri Mette Møller Nielsen på 22 45 47 72.

Relateret indhold