Foto: Colourbox
30.03.22 DI Byggeri Nyheder

Ny byggevareforordning præsenteret

EU-Kommissionen har præsenteret et forslag til en ny byggevareforordning. Byggevareforordningen indeholder blandt andet reglerne for CE-mærkning af byggevarer, der gør det lettere at sælge og markedsføre byggevarer på tværs af EU’s grænser. DI Byggeri ser frem til at dykke ned i forslaget.

Revisionen af byggevareforordningen skulle have været præsenteret i efteråret 2021, men blev forsinket undervejs. Det vækker derfor glæde i DI Byggeri, at forordningen nu endelig er blevet offentliggjort.

- Byggevareforordningen er et meget væsentligt element for at sikre et velfungerende indre marked for byggevarer. Dermed er forordningen også af stor betydning for mange af vores medlemsvirksomheder, der enten producerer, distribuerer eller anvender byggevarer. Derfor ser vi naturligvis også frem til at dykke ned i forslaget, siger Elly Kjems Hove, underdirektør i DI Byggeri.  

DI Byggeri har dog allerede nogle overordnede prioriteter, der vil blive arbejdet for i revisionen. Udover simple og ensartede procedurer for CE-mærkning af byggevarer, fylder bæredygtighed også meget.

- Vi kommer selvfølgelig ikke udenom bæredygtighed i forslaget. Vi ser nærmest en ”grøn bølge” af forskellige initiativer og lovforslag i øjeblikket, og det er selvfølgelig vigtigt, at vi i denne sammenhæng undgår dobbeltregulering, siger Elly Kjems Hove. 

Revisionen af byggevareforordningen er blevet præsenteret som en del af ’Circular Economy Package I’, der indeholder en række initiativer, herunder ’Sustainable Products  Initiative’.  

Hvis du vil læse forslaget til den nye forordning, så kan du finde det, og resten af ’Circular Economy Package I’, på EU-Kommissionens hjemmeside. 

Emil Engel Magnussen

Emil Engel Magnussen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3135
  • Mobil +45 5218 5923
  • E-mail emem@di.dk

Relateret indhold