Foto: Ulrik Samsøe Figen
05.04.22 DI Byggeri Nyheder

Bygherreforeningen opfordrer til at give mere tid til at regne tilbud

Bygherreforeningen er kommet med ti gode råd til deres medlemmer om håndtering af prisstigninger, hvor de anerkender behovet for en ekstraordinær indsats. Her fokuseres blandt andet på øget dialog mellem bygherre og entreprenør, mulighed for særskilt regulering af udvalgte materialer og mere tid til entreprenørernes tilbudsregning.

Bygge- og anlægsbranchen er ramt af mangel på materialer og ualmindeligt store prisstigninger på f.eks. træ, stål og isolering. Materialemanglen og prisstigningerne kan mærkes i mange led i byggeriets værdikæde. Udfordringerne mærkes også hos bygherrerne, der har svært ved at ramme budgetterne, når nye projekter udbydes, og oplever at entreprenører ikke byder på et projekt, fordi priserne er så usikre. Det skriver Bygherreforeningen på deres hjemmeside.

For at hjælpe til med at holde byggebranchen i gang på trods af de aktuelle udfordringer, har Bygherreforeningen udgivet 10 råd til, hvordan bygherrer kan håndtere prisstigningerne, både i udbuddet og i projektet.

Et af punkterne fokuserer på at give entreprenørerne længere tid til tilbudsregning for på den måde at få optimerede tilbud. Med ekstra tid er håbet, at entreprenørerne har mulighed for at afdække deres priser med leverandører og underentreprenører, afsøge markedet for billigere alternativer og undersøge nye forsyningsveje.

Et andet punkt foreslår at indføre mulighed for særskilt regulering af udvalgte materialer.

Flere af punkterne fremhæver desuden nødvendigheden af en god dialog mellem byggeriets parter, f.eks.  i forhold til forventninger om priser etc.

I DI Byggeri er vi glade for, at Bygherreforeningen anerkender behovet for en ekstraordinær indsats fra deres medlemmers side, så vi sammen kan holde gang i byggeriet i Danmark.

”Først og fremmest er Bygherreforeningens råd en anerkendelse af de vanskeligheder hele bygge- og anlægsbranchen står i. Vi har mere end nogensinde før brug for, at vi lytter til hinanden og finder de rigtige løsninger sammen. Hvis byggeriets parter ikke finder løsninger sammen, så kan det – som Bygherreforeningen siger – føre til annullerede udbud. Og det har byggeriet som helhed ingen interesse i,” siger Louise Dahl Krath Jensen, underdirektør i DI Byggeri.

Læs alle 10 råd fra Bygherreforeningen på deres hjemmeside her.

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte DI Byggeri

Relateret indhold