Foto: Skattestyrelsen

17.05.22 DI Byggeri Nyheder

Husk momsfristen 1. juni – og få hjælp til at gøre det rigtigt

Ca. 145.000 virksomheder med kvartalsafregning skal indberette moms senest 1. juni. Momsperioden, der skal indberettes for, er 1. kvartal 2022. Læs med om opmærksomhedspunkter, hyppige fejl og kontrol fra Skattestyrelsen her.

Skattestyrelsen guider dig her til, hvad du skal være særlig opmærksom på, når du skal indberette moms. 

Få hjælp – og indberet – her.

Undgå de mest hyppige fejl

Moms er ikke altid enkelt, og det kan være en stor opgave at få de rigtige tal klar. Når vi tjekker tallene, ser vi derfor særligt to typer af fejl, der går igen:

  • Private og erhvervsmæssige udgifter blandes sammen
  • Der mangler bilag og dokumentation for regnskabet

Noget af dette kan undgås ved at have en god, løbende bogføringspraksis.

Husk desuden, at selvom du ikke har haft køb eller salg i virksomheden i den seneste momsperiode, skal du stadig momsindberette; du skal da indberette et ’0’. 
Du skal betale en afgift på 800 kr., hvis du ikke indberetter.

Brug bogføringsguiden

Bogføringsguiden er et værktøj til dig, der har en virksomhed. Her får du hjælp til hvordan du bogfører dine bilag korrekt, og se, hvad du kan trække fra i regnskabet. Bogføringsguiden er målrettet tre typer af virksomheder:

  • Enkeltmandsvirksomhed uden ansatte
  • Enkeltmandsvirksomhed med ansatte
  • Personligt ejet mindre virksomhed (PMV)

Du finder Bogføringsguiden her.

OBS – hvis du har coronalån

Hvis din virksomhed har et eller flere coronalån (momslån eller A-skattelån), så vær opmærksom på, at der er en ekstra risiko ved ikke at indberette til tiden. Du kan risikere at miste dit/dine lån. Læs mere om coronalån her.

Sådan tjekker vi din indberetning

Når du har gjort dit arbejde og har indberettet moms, så starter vores arbejde i Skattestyrelsen med at tjekke tallene. Vi samler og analyserer løbende data, og en del kontrol sker helt automatisk og digitalt.

Selvom vi tjekker tal og oplysninger løbende, så er det vigtigt, at du selv har styr på reglerne og på den moms, du skal betale. Vi gør vores bedste for at vejlede dig, men i sidste ende er det dit ansvar. 

Du kan læse mere om Skattestyrelsens kontrolarbejde her.

Venlig hilsen

Skattestyrelsen

Relateret indhold