Foto: Getty Images

06.09.22 DI Byggeri Nyheder

Kom på besøg i en grusgrav eller havneplads

Grusgrave og havnepladser er ofte noget, vi bare kører forbi. Men i weekenden lørdag den 17. september og søndag den 18. september, kan alle interesserede opleve en grusgrav og en havneplads indefra og blive klogere på, hvor råstoffer som sand, sten og grus kommer fra.

Arrangementet Råstofdagen 2022 byder på både viden, leg og flot natur, og det er en god anledning til at opleve, hvordan en grusgrav eller havneplads ser ud og virker, og møde de mennesker, der til dagligt arbejder med råstofferne. Sand, sten og grus er vigtige råstoffer, der blandt andet bliver brugt til at bygge boliger, skoler, hospitaler, vejanlæg og broer.

Aktiviteter for store og små

Arrangementet er for både børn og voksne. Aktiviteterne kan variere i de enkelte grusgrave og på søpladsen, men der er blandt andet mulighed for at komme helt tæt på de store maskiner og anlæg, der bliver brugt i grusgraven. Der vil også være vognkørsel i området, guldgravning og man komme på rundtur med en biolog.

Dagen byder på sjove og lærerige aktiviteter, og der er rig mulighed for at få en anderledes oplevelse og et indblik i råstoffernes verden og opleve den spændende natur i grusgravene.

Her inviterer Danske Råstoffer til åbent hus fire steder i landet.

Lørdag den 17. september kl. 10.00 – 14.00

  • Bedsted Lø Grusværker, Stenagervej 9, 6230 Rødekro
  • Vester’s Grusgrav, Røddingvej 24, 8830 Tjele
  • NCC Løng Stenindustri og Genbrug, Kalundborgvej 94, 4180 Sorø

Søndag den 18. september kl. 10.00 – 15.00

  • Dansk Natursten, Masnedø Havn, Vesthavnen 5, 4760 Vordingborg

Virksomhederne sørger for lidt mad og drikke i løbet af dagen. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig arrangementerne på forhånd.

Hent invitationen til Råstofdagen 2022 her.

Lasse Møller Vollesen

Lasse Møller Vollesen

Chef for Brancheudvikling og byggeteknik

  • Direkte +45 7216 0269
  • Mobil +45 2120 3995
  • E-mail lmv@di.dk

Relateret indhold