Foto: Daniel Senarch

23.10.23 DI Byggeri Nyheder

Naturstensprisen 2023 går til Accuras nye domicil i Nordhavn

Det var en smuk dag, da Stenhuggerlauget i oktober kunne overrække Naturstensprisen til Accura Advokatpartnerselskab og Danielsen Architecture, der med det nyopførte domicil på smukkeste måde demonstrerer, hvordan natursten kan bruges i bybilledet.

Der var stor glæde og begejstring, at Naturstensprisen 2023 blev uddelt til Accura Advokatpartnerselskab og Danielsen Architecture for opførelsen af Accura's nye domicil i Nordhavn. Accura's nye hovedkvarter viser på smukkeste vis, hvordan natursten kan bruges til at forskønne bybilledet.

DI Byggeri ønsker stort tillykke til vinderen af Naturstensprisen 2023.

Chefkonsulent for Stenhuggerlauget Patrick Zaubitz var til stede på dagen og lukker dig ind til overrækkelsen i Accuras domicil.

Reportage fra overrækkelsen

Klokken havde netop passeret 15:00, da alle samledes i Accura's nye domicil i et af de smukke mødelokaler på 1. sal. Her stod oldermanden fra Stenhuggerlauget, Ole Buchhave Grage, klar til at holde en fin tale til ære for prisvinderne. Prisen blev overrakt til Lise Bækgaard, Danielsen Architecture, og Ivan Madsen, Accura Advokatpartnerselskab, som kunne fejre sejren med champagne og kransekage.

Oldermanden roste deres vedholdenhed igennem hele forløbet og lagde vægt på, at der ikke på noget tidspunkt blev sprunget over, hvor gæret var lavest. Entreprenørfirmaet 5E var også til stede for at kaste lys over den nøje planlagte proces, hvor hver enkelt facadeplade blev målt op, nummeret og 3d tegnet, så der ikke var noget overladt til tilfældighederne ved placeringen af de dyrebare marmorplader.

Foto: Daniel Senarch

Foto: Daniel Senarch

Foto: Daniel Senarch

Efter de fine taler kunne Lise Bækgaard og Ivan Madsen takke for modtagelsen af prisen, hvorefter alle gik på opdagelse i deres nye domicil. Begyndende på toppen af den fantastiske tagterrasse kunne gæsterne nyde den storslåede udsigt og det dejlige vejr. Herefter trådte alle ind i bygningen, hvor vi kunne se de naturstensbelagte gulve og den flotte receptionsskranke på tæt hold.

Foto: Daniel Senarch

Foto: Daniel Senarch

Foto: Daniel Senarch

Foto: Daniel Senarch

Dagen blev rundet af med at forevige øjeblikket foran det nu prisvindende domicil.

Om Naturstensprisen

Natursten er en essentiel ressource, der anvendes i en lang række byggeprojekter og landskabsdesign. Det er derfor vigtigt at anerkende dem, som er dedikerede til at bevare og udvikle branchen. Det gør Stenhuggerlauget gennem Naturstensprisen. Prisen er en anerkendelse af en kreativ udnyttelse af fagets muligheder i respekt for dets traditioner og arbejdsmetode.

Relateret indhold