24.05.23 DI Byggeri Nyheder

DI Byggeri på Folkemødet

DI Byggeri er i år på Folkemødet på Bornholm, og vi disker op med en masse spændende events og begivenheder. Se vores fulde program her!

DI Byggeri er med på Folkemødet på Bornholm 2023. Vi afholder en række spændende arrangementer, workshops, netværk og meget andet. 

Torsdag d. 15. juni

Sådan nedbrydes barriere i byggeriet

Kl. 13.00-15.00・Altinget, Restaurent Grønbechs (N7)

LEGO SERIOUS PLAY workshop for centrale aktører i bygge- og anlægssektoren

TILMELDING NØDVENDIG

Bygge- og anlægssektoren står over for en ny fremtid, hvor der vil blive stillet krav om at bruge færre ressourcer, mindske CO2-udledningen, reducere affaldsproduktionen, øge genanvendelse og genbrug, samt højne kravene til dokumentation. Byggeriet er kendt for at være en kompleks branche med mange aktører, hvor samarbejde kan være vanskeligt, og innovation ofte er udfordret. Der er derfor behov for handling, samarbejde, innovation og nytænkning, hvis fremtidens krav skal indfries og blive en gevinst og ikke en byrde for byggeriet.

Ramboll, MOLIO og DI Byggeri arrangerer en anderledes workshop, hvor aktørerne i byggeriets værdikæde - fra arkitekter og ingeniører til udførende, bygherrer og brugere - mødes. LEGO SERIOUS PLAY bruges til at stimulere diskussion og idéudveksling, så der kan skabes en fælles forståelse og et fælles sprog for de udfordringer, som bygge- og anlægssektoren står over for.

Tilmelding via dette link.

Invitation: Nyt samarbejde om genbrug på Folkemødet

Kl. 15.30-17.00・Næsgaardejs pensionat, Løsebækgade 20

Elever fra Campus Bornholm har bygget en talerstol af genbrugsmaterialer til Folkemødet

DI Byggeri, Dansk Affaldsforening, STARK, Gentræ, Campus Bornholm og Foreningen Folkemøde fejrer et nyt og banebrydende samarbejde om genbygget inventar på Folkemødet

Elever fra Campus Bornholm har til Folkemødet 2023 fået til opgave at bygge en talerstol. Projektet er første skridt i et fremtidigt samarbejde, hvor unge vil designe og udvikle genbyggede produkter.

Alle med interesse i uddannelse og fremme af genbyggede materialer er inviterede.

Fremtidens fedeste byer med New European Bauhaus

Kl.16.30-17.45・DI Hjørnet (F34)

Ane Cortzen stiller skarpt på fremtidens byggeri, som er grønnere, smukkere og mere inkluderende.

Med ’New European Bauhaus’ har EU Kommissionen kickstartet en kulturel bevægelse, der skal gøre fremtidens byer både grønnere, smukkere og skabe flere inkluderende rum for borgere. Målet er at opnå klimaneutralitet, øge biodiversiteten markant og gøre det mere attraktivt at bo i byerne. Det kræver både tekniske løsninger, nye processer og ikke mindst en adfærdsændring hos os alle. Løsningerne skal udvikles over de kommende år i tæt samspil mellem arkitekter, kunstnere, designere, ingeniører, studerende og borgere i en række forskellige lande.

Vær med, når Ane Cortzen inviterer forskellige aktører på scenen til en snak om New European Bauhaus, og hvordan man helt konkret kan skabe transformationen af fremtidens byggede miljøer. Du kan møde forretningsudvikler Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen, som er langt i forretningsudvikling af bæredygtigt samfund, arkitekt og stifter af Lendager Group Anders Lendager, som arbejder på cirkulære og æstetiske svar på udfordringen og CEO Thomas Hofman-Bang fra Industriens Fond, som gennem en årrække har haft fokus på det bæredygtige byggeri og cirkulær produktion.

Mød: 

  • Forretningsudvikler, Anders Sørensen, Enemærke & PetersenA
  • Arkitekt og stifter af Lendager Group Anders Lendager,
  • CEO, Thomas Hofman-Bang, Industriens Fond
  • Moderator, Ane Cortzen          

Fredag d. 16. juni

Effektiv energi - nøglen til den grønne omstilling

Kl. 12.00-12.45・Meningsministeriet (G32)

Sådan skal energieffektivitet hjælpe os i mål med den grønne omstilling.

For at opnå vores klimamål er det afgørende at øge effektiviteten i vores energiforbrug. I Meningsministeriet sætter vi i denne debat fokus på, hvordan energieffektivisering kan bidrage til en omstilling af vores energisystem og dermed realisere vores klimamål.

I lyset af EU's ambitiøse retning er det vigtigt at diskutere, hvilke målsætninger Danmark skal have for energieffektivitet. En øget indsats på dette område kan ikke kun bidrage til at spare udgifter til udbygning af vedvarende energi og infrastruktur, men også styrke vores konkurrenceevne og forsyningssikkerhed. Dette er blot nogle af de emner, der diskuteres i Meningsministeriet, når Energieffektivitet 2.0 bliver vendt og drejet.

Mød:

  • Anders Stouge, branchedirektør, DI Byggeri
  • Rasmus Abildgaard Kristensen, Vice President Head of Group Public Affairs, Danfoss
  • Stine Leth Rasmussen, vicedirektør, Energistyrelsen
  • Thomas Møllgaard, VP Global Marketing, Schneider Electric
  • Martin Breum, journalist og moderator

Ungdommens hule – hvilken fremtid investerer de unge tid i?

Kl. 13.00-14.00 og 14.00-15.30・DI Hjørnet (F34)

Tre virksomheder pitcher en karriere for at få flere unge til at vælge den faglærte vej.

Trods flere års politisk fokus er der stadig alt for få unge, der vælger en faglært uddannelse. Hvad afholder dem fra at gå den vej? Er det fordi, de ikke kender til karrieremulighederne, som en erhvervsuddannelse åbner op for?

Vi afliver myter og får fakta på bordet, når tre virksomheder pitcher konkrete bud på, hvilke fremtidsmuligheder en erhvervsuddannelse kan føre til. Et ungt panel bedømmer – sammen med publikum – hvilken fremtid, de vil investere deres tid i.

I anden runde af arrangementet får vi besøg af fhv. undervisningsministre Bertel Haarder og Christine Antorini, der sammen med Peter Trillingsgaard, direktør for DI Produktion, vil reflektere over problematikken. For der skal nye midler i brug, hvis vi skal få de unges øjne op for potentialet i en faglært fremtid.

Efter arrangementet samler vi unge og virksomheder til netværk i baghaven.

Mød:

  • Christine Antorini, fhv. undervisningsminister og direktør i LIFE fonden
  • Bertel Haarder, fhv. undervisningsminister
  • Peter Trillingsgaard, direktør i DI Produktion

Debat om bæredygtighed og biogene materialer

Kl. 13:15・BIO Scenen (G6)

Hvordan får vi flere virksomheder og investorer til at investere i bæredygtigt byggeri?

Kl. 13:45 ・Folkescenen (N6)

Karrierenetværk for unge – mød din fremtidige arbejdsgiver

Kl. 14.00-15.30・DI Hjørnet - Baghaven (F35)

(Kræver studiekort eller invitation)

Byggeri- og produktionsindustrien har brug for at flere unge vil søge deres vej. Men hvad skal der til, for at de unge vil vælge at investere deres fremtid i disse brancher? Hvad kan virksomhederne tilbyde af attraktive karrieremuligheder, og hvordan skal fremtidens uddannelsesunivers se ud, for at de unge vil vælge disse brancher?

Har du et studiekort fra en ungdomsuddannelse, er du inviteret til grill, sodavand og en snak med topledere fra byggeri- og produktionsindustrien i Danmark. Det hele foregår i DI Hjørnets baghave.

DI Byggeris Gardenparty

Kl. 17:00-19.00・I haven på Vangevej 1

DI Byggeri inviterer til Gardenparty og fejring DI Byggeris nye fotoudstilling ”Alle talenter i spil”

Udstillingen viser gennem billeder af medarbejdere den store mangfoldighed i bygge- og anlægsbranchen fra etniske minoriteter, ordblinde og personer med fysiske og psykiske udfordringer mv. Udstillingens aktualite og branchens samfundsansvar vil blive udfoldet af journalist Abdel Aziz Mahmoud.

DI Byggeri byder på kolde fadøl, vin, tapas, grill og hyggelig sommerstemning.

Lørdag d. 17. juni

Kan man bygge både grønt og sikkert?

Kl. 09.00-10.00・Klima og energiteltet (C36)

Om fremtidens byggematerialer og byggemetoder.

Oplev en åbenhjertig debat mellem nøglespillere i byggeriets værdikæde, hvor de afgørende faktorer for bygherres valg af fremtidens materialer - brand, pris, kvalitet, garanti og forbrugersikkerhed - diskuteres.

Med fremtidens bæredygtige byggeri i fokus er det afgørende at sikre, at de nye eller brugte materialer, f.eks. halm og træ, stål og andre bygningskomponenter, opfylder kravene til både pris, kvalitet og sikkerhed. Få indsigt i, de problemstillinger som fremtidens byggematerialer og byggemetoder repræsenterer og hvad der skal til, for at skabe nye, sikre og pålidelige varer og metoder.

Mød op til debatten og bliv klogere på hvordan vi både kan bygge grønt og sikkert.

Mød:

  • Kåre Hahn Michelsen, investeringsdirektør, P+, Pensionskassen for Akademikere
  • Elly Kjems Hove, underdirektør, DI Byggeri
  • Nethe Veje Laursen, projektchef for Energi, Bygninger og Industri, Concito
  • Lars Trier Mogensen, moderator

Om 6,5 år skal vi have 4x mere havvind. Kan vi nå det?

Kl. 09.30-10.00・Klima og Energiscenen (C35)

Kan værdikæden for havvindmøller følge med de politiske ambitioner meget mere grøn strøm?

Grøn strøm er en væsentlig del af ligningen, hvis vi skal løse klimakrisen, energikrisen og forsyningskrisen. Alle tre kriser illustrerer klart, hvor vigtigt det er, at vi kan være selvforsynende med energi. Tilmed har regeringen et mål om at Danmark skal være 100 procent selvforsynende med grøn strøm inden 2030 og eksportere store mængder grøn energi til vores nabolande.

Men er det overhovedet muligt at få møllerne til at skyde med den hastighed, der lige nu kræves? Vi spørger hele værdikæden for havvindmøller om netop dét. Vi spørger dem også hvorfor det overhovedet tager så lang tid, når nu vi har så travlt.

Kravet om hurtig og massiv udbygning af havvind sætter et enormt pres på møllerne værdikæder, og derfor har vi inviteret aktørerne i hele processen omkring opsætningen af en havvindmølle til at tegne og fortælle, hvordan det går til.

Mød:

  • Anders Stouge, branchedirektør, DI Byggeri
  • Troels Ranis, vicedirektør, Dansk Industri
  • Joachim Lind Koefoed, Manager, Global Public Affairs, Copenhagen Infrastructure Partners
  • Stine Leth Rasmussen, vicedirektør, Energistyrelsen
  • Michael Bindseil, Vice President, COWI

Vi skal bygge nyt med brugt - men hvordan?

Kl. 10.45-11.30・DI Hjørnet (F34)

Vil du betale fire gange så meget for en brugt mursten for at redde klimaet?

Byggeribranchen står for både 30 pct. af den samlede affaldsmængde og 30 pct. af CO2-udledningen. Der kan slås to fluer med ét smæk, hvis nye byggematerialer i højere grad erstattes med brugte. Men brugte byggematerialer er ofte dyrere, kvaliteten usikker og udbuddet svingende.

Christian Degn fra Nybyggerne leder debatten, når DI Byggeri i selskab med Stark, Næste ApS med flere tager bladet fra munden og forsøger at finde svaret på, hvordan vi kan give nyt liv til brugte byggematerialer og gøre det lige så naturligt og økonomisk at bygge nyt med brugt.

Mød:

  • Christian Degn, moderator
  • Anders Stouge, branchedirektør, DI Byggeri
  • Thomas Kingo Karlsen, Kingo Karlsen A/S
  • Niels Jakubiak Andersen, Næste ApS
  • Kent Fonseca, national projektleder, Stark
  • Jens Bomann Christensen, konstitueret direktør, Dansk Affaldsforening

Hvordan skal New European Bauhaus forme vores byer?

Kl. 12.00-13.00・BL's Dome (C18)

Med afsæt i den historiske Bauhaus-tradition har EU lanceret New European Bauhaus.

Gennem ændrede arbejdsmetoder, samarbejde på tværs af forskellige fag- og kunstdiscipliner og i stræben efter nye løsninger, fik man dengang etableret det, der blev startskuddet til en ny europæisk bevægelse, som spredte sig over hele Europa. Det er ligeledes afsættet med New European Bauhaus, hvor fokus er på udviklingen og bruge nye materialer, nye samarbejder, og måden vi skaber fremtidens byggede miljøer. Styrende for New European Bauhaus er tre centrale værdier: inklusion, bæredygtighed og æstetik.

I en samtale vil Ane Cortzen som vært diskutere, hvordan vi skaber en transformation af fremtidens byggede miljøer. I den varme stol får hun Eva Ravnborg fra Henning Larsen og Noel Wibrand Justesen fra Dorthe Mandrup, som vil sætte de arkitektoniske svar på udfordringen til debat.

Mød:

  • Ane Cortzen, TV-vært og selvstændig, Danmarks Radio
  • Eva Ravnborg, Country Market Director, Denmark, Partner Henning Larsen
  • Noel Wibrand Justesen, Partner & Senior Architect, Dorthe Mandrup

Diversitet på Arbejdspladsen - alle talenter i spil

Kl. 15.00-16.00・Ledelsesscenen (C32)

Diversitet og inklusion er et plus. Men hvordan leder man, når medarbejderne er vidt forskellige?

I en tid, hvor danske virksomheder mangler arbejdskraft, er mange ledere begyndt at rekruttere bredere. Så hvordan skaber man en kultur, der åbner for personer, der ikke lige ligner én selv?

Hvad er styrken ved at have en mangfoldigt sammensat medarbejdergruppe? Og hvad er udfordringerne? Hvilke ledelsesopgaver følger med, når medarbejderstaben er mangfoldig. Hvordan sikrer man som leder inklusion, ’a sense of belonging’ og sammenhængskraft, når ikke alle ligner hinanden og tænker ens? Hvad skal man som leder gøre for, at arbejdet med diversitet og inklusion lykkes? - sådan helt lavpraktisk.

Mød inspirerende ledere fra bl.a. Arla Food Amba, TotalEnergies Upstream Denmark A/S og Phønix Tag Materialer i en åben og ærlig debat om diversitet og inklusion samt få inspiration fra virkelighedens gode eksempler.

Mød:

  • Christina Juel Hegaard, Global Head of D&I, Arla Food
  • Christina Heineke Petersen, Head of Country Services & Managing Director, TotalEnergies Upstream Denmark A/S
  • Casper Kristensen, tagdækker og uddannelsesansvarlig, Phønix Tag Materialer
  • Pernille Erichsen, underdirektør, Ledelse og virksomhedsudvikling, DI (moderator)

Oplev mere:

  • Fotoudstilling med Byggeriets diversitetskalender ved Nordlandshallen.
  • Genbrugsprodukter til unge aktivistområdet. Produkterne bliver efterfølgende sendt på turne på Roskildefestival, Heartland mv.
Esben Mortensen

Esben Mortensen

Chef for Regioner & Foreninger

  • Direkte +45 3377 3613
  • Mobil +45 2949 4575
  • E-mail esm@di.dk

Relateret indhold