Sif Meincke
11.06.24 DI Byggeri Nyheder

Strategi for helhedsorienteret bygningsreglement

Social- og Boligstyrelsen har i dag præsenteret en strategi for et nyt helhedsorienteret bygningsreglement, der skal understøtte den grønne omstilling i byggeriet.

 Strategien består af fire overordnede temaer samt 18 initiativer, der vil indgå i udviklingen af det nye reglement.

I DI Byggeri bydes strategien velkommen. 

Det er rigtig positivt, at Social- og Boligstyrelsen har præsenteret en strategi for et nyt bygningsreglement. Omfanget af bygningsreglementet og tilhørende vejledninger er blevet meget stort og komplekst. Det er tid til at gøre op med dette, så vi kan få et forenklet bygningsreglement med overskuelige regler med effektive og digitale processer, der samtidig gør det nemmere at håndhæve reglerne.”, siger Anders Stouge, direktør i DI Byggeri. 

Med strategien sættes der også fokus på alment teknisk fælleseje, herunder hvordan branchen kan tage ansvar for – på kort tid – at tilpasse sig til den grønne omstilling. I DI Byggeri hilser man denne udfordring velkommen:

Vi er i en omstillingstid, hvor nye grønne løsninger spiller en stor rolle, og det skal et nyt bygningsreglementet naturligvis kunne rumme. Samtidig må vi som branche også se, hvad vi kan gøre for at bidrage til, at der kigges fremad.”, siger Anders Stouge.  

Det nye reglement udvikles og implementeres i perioden 2024-2028.

Læs hele strategien her. 

Relateret indhold