24.03.20 DI Byggeri Pressemeddelelser

Dansk Byggeri er helt enig med Venstre i, at anlægsloftet skal lempes

Dansk Byggeri glæder sig over, at Venstre nu er parat til at lempe det kommunale anlægsloft. Det betyder, at kommunerne får mulighed for at sætte nogle af de planlagte renoveringer og anlægsopgaver i gang, som anlægsloftet ellers sætter en stopper for. Og det er der brug for nu, hvor coronakrisen også har ramt bygge- og anlægsbranchen.

- At suspendere anlægsloftet og fremrykke renoveringer og reparationer af skoler, børnehaver og andre kommunale bygninger er oplagt nu, mens de står tomme. Det samme gælder reparation af for eksempel kommunale veje, kloakker mv. Mange af opgaverne skulle alligevel havde været udført i sommerferien eller senere på året, så det vil ikke umiddelbart koste kommunerne ekstra, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri har sammen med en række andre aktører i byggeriet flere gange foreslået regeringen og folketinget at lempe anlægsloftet. Og i en ny fremskrivning af forventningerne til beskæftigelsen i bygge og anlægsbranchen, forudser erhvervsorganisationen, at beskæftigelsen i branchen vil falde med 16.400 medarbejdere fra 1. til 2. kvartal på grund af coronapandemien.

- Hvis man suspenderer anlægsloftet og rykker offentlige bygge- og anlægsopgaver frem, vil det sikre arbejdspladser i en branche, som allerede nu er begyndt at sende medarbejdere hjem som følge af coronakrisen. Virksomhederne er dog stadig i stand til at fortsætte deres aktiviteter. Derfor er det vigtigt, at politikerne gør alt, hvad de kan, for at hjælpe med at bevare arbejdspladserne, og initiativet fra Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen kommer på det helt rigtige tidspunkt, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Kontakt

Adm. direktør Lars Storr-Hansen, lsh@danskbyggeri.dk, telefon 41 19 33 04 

Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Relateret indhold