19.03.20 DI Byggeri Pressemeddelelser

God vaccine til erhvervslivet mod de værste skadevirkninger af corona

Dansk Byggeri kvitterer for, at det, der oprindeligt var en krisepakke til selvstændige, i løbet af det seneste døgn er blevet endnu bedre og nu er en veltimet og ambitiøs hjælpepakke til store dele af erhvervslivet.

Alle Folketingets partier har handlet hurtigt og sammensat en større hjælpepakke. Den spænder et sikkerhedsnet ud under både selvstændige, lønmodtagere og andre dele af erhvervslivet. Hjælpepakken indeholder direkte tilskud for ca. 50 milliarder kr. til de selvstændige og et lignende beløb, som skal hjælpe virksomheder, der mangler likviditet og muligheder for at låne. Det glæder Dansk Byggeri. 

God vaccine til erhvervslivet mod de værste skadevirkninger af corona

- Man må lette på hatten overfor et samlet Folketing, som i denne alvorens stund har spændt et godt og akut sikkerhedsnet ud under de selvstændigt erhvervsdrivende og de lønmodtagere, der uforskyldt er blevet ledige, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

- Der er mange gode og nødvendige initiativer i pakken, særligt muligheden for at kompensere selvstændige for størstedelen af det voldsomme, uforskyldte omsætningsfald og for de faste udgifter, de stadig har, siger Dansk Byggeris adm. direktør.

Vigtig signalværdi - og mere fleksibilitet overfor leverandører

- Mindst lige så vigtig er selve signalværdien fra regeringen og Folketinget om, at man også fremadrettet er parat til at gøre, hvad end der skal til for at undgå, at dansk økonomi ryger ned i et endnu dybere hul end højst nødvendigt, siger Lars Storr-Hansen.

Dansk Byggeri har peget på, at entreprenører og håndværksmestre risikerer at komme i klemme, hvis de ikke kan få byggerier eller anlæg færdige til tiden på grund af coronapandemien. Og har opfordret parterne i bygge- og anlægsbranchen til at finde mindelige løsninger, så entreprenører og håndværksmestre undgår unødige sanktioner i de tilfælde, hvor byggerier eller anlægsprojekter bliver forsinkede.

- Derfor glæder det Dansk Byggeri, at det i den nye hjælpepakke understreges, at det nu er muligt for statsinstitutioner at undlade at gøre bestemmelser om misligeholdelse gældende, hvis den skyldes coronavirus, siger Lars Storr-Hansen.

Kontakt

Adm. direktør Lars Storr-Hansen, lsh@danskbyggeri.dk, telefon  41 19 33 04

Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02 

 
 

Relateret indhold