Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

08.04.20 DI Byggeri Pressemeddelelser

Meget positivt at der tegner sig bred politisk opbakning til at forbedre håndværkerfradraget

Lige nu er telefonen meget stille hos mange håndværkere. En ny spørgeundersøgelse blandt medlemsvirksomhederne fra Dansk Byggeri viser, at lige knap halvdelen af virksomhederne oplever, at private kunder annullerer deres ordrer. Derfor hilses det meget velkomment, at der nu er udsigt til en bred politisk opbakning i Folketinget til at hæve håndværkerfradraget og gøre det mere fleksibelt i år.

Ifølge Licitationen, Byggeriets dagblad er en bred vifte af partierne i Folketinget bestående af SF, Venstre, Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti positive over for at hæve håndværkerfradraget eller slå flere års fradrag sammen i 2020. Flere af partierne vil dog først have undersøgt effekterne af tiltagene nærmere.

At det vil få flere til at renovere deres hus eller lejlighed er der dog ingen tvivl om. I en helt ny spørgeundersøgelse, som Dansk Byggeri har foretaget blandt befolkningen, siger hver tredje, at de har projekter, som de vil gennemføre, hvis håndværkerfradraget bliver forbedret.

- Vedligeholdelse og renoveringer af de mange ældre parcelhuse landet over er en stor opgave, der lige nu er bremset hårdt op. Det betyder, at endnu flere håndværkere risikerer at miste deres arbejde, og at boligerne ikke bliver energirenoveret. Det kan en forbedring af håndværkerfradraget hjælpe på her og nu, siger erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri Torben Liborius.

Dansk Byggeri har fremlagt en investeringsplan med 12 konkrete forslag til, hvordan bygge- og anlægs kan komme på fode igen. Et af forslagene er netop at gøre håndværkerfradraget mere attraktivt. Blandt andet ved at gøre det muligt at bruge tre års fradrag på samme år og at fordoble fradragets ligningsmæssige værdi til 50 procent. Ekstraordinært for i år foreslår Dansk Byggeri derudover at lade fradraget gælde alle typer af opgaver og at fordoble håndværkerfradraget til 25.000 kr. per voksen i husstanden.

Kontakt

Erhvervspolitisk direktør Torben Liborius, tli@danskbyggeri.dk, telefon 23 32 34 95

Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Relateret indhold