DI Byggeri

International arbejdskraft

Her kan du læse om internationale ansatte, internationale underentreprenører og internationale vikarer.

Internationale medarbejdere - DI (danskindustri.dk)

Er din underentreprenør overenskomstdækket?

Internationale underentreprenører kender ikke altid den danske model, vores overenskomster og de danske fagforeningers adgang til at bruge faglige kampskridt for at få en ikke-overenskomstdækket virksomhed til at underskrive en overenskomst.

Jo kortere tid en virksomhed har været i Danmark, jo mindre sandsynligt er det, at den kender til den danske model. En tidlig dialog med en kommende underentreprenør om overenskomsterne, kan give underentreprenøren bedre muligheder for at forberede projektet i Danmark.

Er vikarbureauet overenskomstdækket?

Hvis din virksomhed (brugervirksomheden) er overenskomstdækket og indlejer mandskab fra et vikarbureau, som ikke er overenskomstdækket, vil der i de fleste af byggeriets overenskomster være udvidede forpligtelser og en øget risiko for din virksomhed.

Det er vigtigt, at vikarbureauet og brugervirksomheden gensidigt sikrer sig, at vikarbureauet har det nødvendige kendskab til overenskomsten og virksomhedens relevante lokalaftaler/kutymer. Derfor anbefaler vi, at I afklarer disse spørgsmål, inden et samarbejde indledes, da det kan være en pligt efter overenskomst.

Vikarer - rådgivning til arbejdsgivere - DI (danskindustri.dk) OBS: Vær opmærksom på at bestemmelserne i Industriens overenskomst ikke altid er identiske med bestemmelserne i byggeriets overenskomster.

 

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte DI Byggeri

Relateret indhold