DI Byggeri

Byg Bæredygtigt

Et undervisningsforløb, som giver eleverne mulighed for at designe et bæredygtigt hus, udforske byggematerialer og besøge en virksomhed.

Alle taler om bæredygtighed, og hvordan vi kan mindske vores klimafodspor ved at spise mindre kød, flyve mindre, genbruge mere og fokusere på grøn energi. Men byggebranchen er også en indflydelsesrig spiller, når det gælder om at løfte ansvaret i klimaindsatsen. Det er det, som der blandt andet sættes fokus på i forløbet. Gennem forløbet lærer I om bæredygtighed, byggeri og isolering, og eleverne får lov til at designe deres eget bæredygtige hus.

Forløbet er designet til 7.-10. klasse og involvere fagene matematik, Innovation og Entreprenørskab, Fysik/kemi og geografi.

Materialet er bygget op om tre undervisningsforløb, som tager mellem 4-6 lektioner samt et obligatorisk besøg hos en virksomhed. Her skal eleverne undersøge virksomhedens produktion, medarbejdernes job- og uddannelsesveje samt reflektere over, hvad der er vigtigt for dem i et fremtidigt job.

Byg Bæredygtigt er et undervisningsmateriale, som er designet i et samarbejde mellem DI Byggeri og Naturvidenskabernes Hus. Derfor kan I læse mere om materialet hos Naturvidenskabernes Hus, hvor I også kan finde de forskellige forløb, vejledninger med mere.

Hvis I gerne vil finde en virksomhed, som vil samarbejde med jer om forløbet, kan I gå til vores virksomhedsbank.

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte DI Byggeri

Relateret indhold