DI Byggeri

Byg sjove huler og lav seje byggeprojekter

Prøv byggeopskrifter på fire huler, seks seje byggeprojekter og 13 hjælpsomme teknikfilm. I forløbene skal eleverne selv tegne, designe og regne sig frem. Til sidst skal de selvfølgelig gøre deres ide til virkelighed og bygge den. Forløbet henvender sig til 4.-7. klasser.

'Byg' er et undervisningsmateriale til håndværk og design i 4.-7.-klasse.

Materialet består af seks byggeprojekter og fire huleprojekter. Der er lange og korte forløb med forskellige sværhedsgrader, som giver eleverne mulighed for at påvirke alle dele af design- og byggeprocessen. Derudover får eleverne hjælp til at lære håndværksteknikker fra 13 online teknikfilm. Der er gode muligheder for at lave tværfaglige forløb ud fra materialet, f.eks. i naturfag, matematik og historie.

Materialet er inspireret af DR's tv-serie "Dansk Hulebyg", hvor hulemester Barlebo hjælper heldige børn med at bygge huler. Hvert forløb er inspireret af en teknik eller et materiale, der bliver brugt i tv-serien.

Materialet er målrettet undervisning i håndværk og design på mellemtrinnet og udviklet efter Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål.

Hulebyg: Sådan bygger du efter målestoksforhold

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte DI Byggeri

Relateret indhold