DI Byggeri

Minecraft i undervisningen

Minecraft er et populært onlinespil, som giver spillerne enestående muligheder for at bygge og forme, så næsten kun fantasien sætter grænser. Men spillet kan også bruges som læringsplatform, hvor skoleelever fra 0.-6. klasse kan bygge på en sjov og kreativ måde.

Minecraft er et onlinespil, der inviterer spillerne ind i en 3D-verden af kvadratiske firkanter. Spillerne får en enestående mulighed for at bygge og forme, så næsten kun fantasien sætter grænser.

I dag har Minecraft over 100 millioner regi­strerede brugere, og siden spillet udkom i 2011 har det solgt over 24 millioner kopier, hvilket gør det til et de mest solgte computerspil verden over. Rigtig mange børn kender altså Minecraft, og det er oplagt at bruge Minecraft til at gøre børn opmærksomme på bygge- og anlægsbranchens mange facetter.

I folkeskolen kan Minecraft være med til at gøre eleverne klogere på byggeri og arkitektur, byplanlægning og vejstrukturer. Undervisningsmaterialet opfordrer lærere og elever til at perspektivere og koble erfaringer mellem den virkelige- og den virtuelle verden. Endvidere er materialet en ideel platform, hvor elever med skabertrang og interesse for byggeri og arkitektur kan blive inspireret til fremtidig uddannelse. Minecraft i undervisningen kan bruges under uddannelsesforløb i alle klassetrin. Folderen kan med fordel integreres i et Åben Skole-forløb.

'Dansk Byggeri' har lavet en inspirationsfolder til undervisningen fra 0.-6. klasse, om hvordan online-spillet kan bruges som en sjov læringsplatform, hvor børn kan udfolde sig kreativt, imens de forholder sig til faglige problemstillinger i folkeskolens fag.

Minecraft undervisningsmateriale

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte DI Byggeri

Relateret indhold