DI Digital Analyser

Elektronikbranchen oplever fremgang i produktionen

Elektronikbranchen har i det seneste kvartal oplevet en fremgang i produktionen på 4,4 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Dog taber elektronikbranchen terræn i forhold til den øvrige industriproduktion, eksklusiv medicinalindustrien, som har en fremgang på 8,8 pct. viser tal fra Danmarks Statistik.

I dette kvartal ser vi følgende udvikling i forhold til sidste kvartal:

  • Fremgang i produktionen. Elektronikbranchen

     har i det seneste kvartal oplevet en fremgang i produktionen på 4,4 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Elektronikbranchen oplever, at kunderne har større tillid til at leverandørerne kan producere pr. demand, og derved behøver kunderne ikke så store lagre som for bare 12 - 18 mdr. siden. I analysen fra februar 2024 oplevede elektronikbranchen et fald i produktion på 23 pct. i forhold til samme periode sidste år. Det er glædeligt for elektronikbranchen at vi ser en vending.
  • Fortsat mangel på efterspørgsel: Elektronikbranchen oplever samlet set mangel på efterspørgsel, hvor 33 pct. angiver dette som en produktionsbegrænsning. Dette matcher den øvrige fremstillingsindustri. I branchen for fremstilling af elektriskudstyr oplever 68 pct. af virksomhederne mangel på efterspørgsel som en produktionsbegrænsning. I forhold til analysen fra februar 2024, så er der en spirende efterspørgsel i marked, men det står fortsat skidt til i branchen for fremstilling af elektriskudstyr, hvor 68 pct. peger på mangel på efterspørgsel. Bedringen er i høj grad båret frem af elektronikindustrien, som forventer en vending i efterspørgslen i Q4 2024.
  • Fortsat stigende producentpriser: Elektronikbranchen har været god til at fastholde stigende producentpriser på deres produkter på grund af stabile priser på råvarerne. Det bliver interessant at følge, om elektronikbranchen kan fastholde producentpriserne og produktionen i lyset af en fortsat svag efterspørgsel. Elektronikbranchen forventer, at efterspørgslen vender tilbage i Q4 2024. I forhold til den seneste analyse, så bekræfter dette analysen af elektronikbranchen fra februar 2024.

Læs også analysen fra februar 2024 her:   Faldende produktion presser vækstudsigterne i elektronikbranchen - DI Digital (danskindustri.dk)

Lars Rasmussen

Lars Rasmussen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3079
  • Mobil +45 4016 9454
  • E-mail lara@di.dk

Relateret indhold