DI Digital Analyser

Konkurrenceproblemer på det danske bredbåndsmarked

Ny DI Analyse bekræfter, at der er konkurrenceproblemer på det danske bredbåndsmarked. Problemerne centrerer sig om storbyerne, hvilket skyldes at et af de største højhastighedsnet til bredbånd ikke er reguleret i dag. Derfor foreslår DI, at man genovervejer en regulering af kabel-tv-nettet.

DI’s analyse viser, at Danmarks største højhastighedsnet, kabel-tv-nettet, der når ud til 1,2 mio. danske husstande, meget snart også er det mest anvendte blandt danskerne. Kabel-tv-nettet er dog ikke reguleret, i modsætning til kobbernettet og fibernettet, og dette har konsekvenser for konkurrencen.

Den manglende regulering medfører, at knap halvdelen af alle danske husstande kun har ét valg af infrastruktur, og ofte bliver valget mellem samme udbyders to platforme.

Situationen er værst i byerne, hvor kabel-tv-nettet er dominerende. Her er det svært for forbrugerne at få adgang til internettet fra konkurrerende udbydere, da den manglende regulering medfører svære konkurrencevilkår for alternative teleselskaber. Den manglende konkurrence resulterer i højere priser for forbrugerne.

DI Digital vil arbejde videre sammen med myndigheder og politikere om at fremme konkurrencen på dette kabel-tv-nettet.

Foto: DI Digital

Relateret