DI Digital

BeWo - Automatisering af Scope 3 med AI

DI Digital Casebank: BeWo kommer med løsning til den langtrukkende Scope 3 process.

Fakta

Virksomehdsnavn: BeWo

Lokation: København 

Antal ansatte: 10 

Branche: Kunstig Intelligens og FinTech

Kontakt: Thor W. Larsen 

+45 3177 7356

thor@bewo.io

Tags: FinTech, AI

Automatisering af Scope 3 med AI

Både SMVer og større firmaer kæmper med at få styr på deres klimaaftryk og leve op til både lovgivning og omverdens forventninger og krav.

Det er ikke længere nok med de gode historier – nu skal der håndgribelige fakta og tal på bordet.

Uanset virksomhedens størrelse er der en fællesnævner; nemlig, at det er en ny opgave for alle, der kræver en masse tid og ressourcer, og at især Scope 3 trækker tænder ud. Især hvis man gerne vil gøre vil skridtet videre fra blot at lave simple spend-baseret beregninger. 

Det er her BeWo for alvor gør en forskel.

Ved at bruge en banebrydende AI-motor kan systemet læse linje for linje på fakturaer og kvitteringer, der bliver matchet med +15.000 emissionsfaktorer fra anerkendte databaser og automatisk udregne CO2e.

I en test for en SMV-kunde kunne BeWo kortlægge Scope 3 for fem regnskabsår på blot fem timer. Skulle et menneske gøre det samme vil det tage uger eller måneder.

Ud over store besparelser på tid og ressourcer, så giver BeWo en uhørt høj datagranularitet og unikke indsigter i fordelingen af CO2e-emissioner i indkøbskategorier og på leverandører. Det betyder at de store datamængder hurtigt kan omsættes til konkrete bæredygtighedstiltag og forbedringer.

BeWos kunder tæller en bred vifte af virksomheder, som bl.a. Rosendahl Design Group, der kom på FSRs SMV COP-liste for deres bæredygtighedsrapportering i ´21 og ´22.

For at sikre den bedst mulige støtte samarbejder BeWo med nogle af landets førende ESG-konsulenter, der hjælper med at implementere løsningen og kan rådgive om strategi, kommunikation og konkrete tiltag.

BeWos løsning egner sig i særdeleshed til SMVer, der har begrænset ressourcer og/eller kompetencer ift. ESG, har et ustruktureret data setup, eller ønsker at automatisere Scope 3 uden at gå på kompromis ift. leverandør- og aktivitetsbaseret, hvor det kan lade sig gøre.

Læs mere på BeWo's egen hjemmeside

 

Relateret indhold