VR træningssimulation i elsikkerhed
DI Digital Casebank: Khora
Fakta
Virksomehdsnavn: Khora
Lokation: København
Kontakt: Kathrine Fremming
kathrinefremming@khora.com
+452711862

Khoras XR-løsning.
Tags: XR; HealthTech; Training; Simulation; VR; AR; Droner; Robotter
VR træningssimulation i elsikkerhed
Platform: Oculus Quest
Client: Videnscenter for Automation og Robotteknologi
Videnscenter for Automation og Robotteknologi bidrager til økosystemet i den danske robotindustri. Hovedopgaven for Videnscentret er at skabe en metropol i teknologisk udvikling og samtidig sikre prestige indenfor de uddannelsesområder der udbydes på landets tekniske skoler.
Khora har hjulpet Videnscentret med at bygge en VR-simulation, der gør det muligt for elever at øve farlige arbejdsopgaver i et virtuelt miljø, og på den måde skabe situationer, der er svære at simulere i det virkelige liv. Herunder bliver eleverne påmindet om sikkerhedsstandarderne for el-arbejde, 50110, der blandt andet forebygger at eleverne kommer til skade under fysiske arbejder og at eleven er skyld i en kortslutning.
Emnet for denne VR-simulation er elsikkerhed. Et emne, hvor elever lærer om specifikke arbejdsopgaver, der er meget farlige at udføre. Eleverne skal opnå viden om blandt andet proceduremæssige sikkerhedstrin, brug af specifikke værktøjer, udskiftning af komponenter i et elskab på en fabrik og mange andre opgaver. I Virtual Reality kan de nu få lov at øve sig på disse opgaver og blive mere fortrolige med den komplekse og vigtige procedure. Under simulationen bliver eleven stillet over for en række valg, hvor de skal udnytte deres undervisning til at foretage de korrekte valg, og overholde de nødvendige sikkerhedsprotokoller i henhold til opgaven/udstyret de benytter.
Ved brug af VR kan Videnscentret præsentere kurset til eleverne i et sikkert miljø med realistiske træningsmuligheder, og dermed skabe plads til oplevelsesbaseret og intuitiv læring.

Khoras XR-løsning.
Hvad er formålet?
- At skabe et sikkert miljø, hvor eleverne kan øve sig på farlige arbejdsopgaver inden for elsikkerhed uden risiko for fysiske skader
- At fremme dybdegående læring og forståelse af elsikkerhedsprotokoller og procedurer gennem immersive oplevelser
- At hjælpe elever med at blive mere fortrolige med komplekse arbejdsprocesser, og dermed forberede dem bedre til det virkelige arbejdsmarked
- At integrere den nyeste teknologi i uddannelsessystemet, fremme teknologisk fremskridt og innovation indenfor dansk robotindustri.
Hvad gør det unikt?
- Immersive læringsoplevelser. VR-teknologien tillader en dybdegående, realistisk og interaktiv læringsoplevelse, der går ud over traditionelle uddannelsesmetoder.
- Realistisk simulering. Simuleringerne kan designes til at genskabe virkelige scenarier med nøjagtighed, hvilket giver eleverne mulighed for at øve sig i realistiske miljøer, de vil støde på i deres professionelle liv.
- Personlig Feedback og Evaluering. Integration af evaluering og feedback funktioner gør det muligt for undervisere at tilbyde personlig vejledning og overvåge elevernes fremskridt nøje
- Integrationen af spilelementer gør læringen mere engagerende og kan forbedre motivation og fastholdelse.
Hvad er den dokumenterede effekt af løsningen?
- Forbedret sikkerhed. Ved at træne i et virtuelt miljø kan elever undgå potentielle ulykker og skader, der kan forekomme under traditionel træning.
- Øget læringseffektivitet. Studier har vist, at immersive læringsteknologier som Virtual Reality kan forbedre læringseffektiviteten, da de tilbyder hands-on erfaring og realistisk simulering.
- Højere engagement. VR-træning kan øge elevernes engagement og interesse for emnet, hvilket potentielt kan føre til bedre læringsudbytte.
- På lang sigt kan VR-træning være en mere omkostningseffektiv løsning, da den minimerer behovet for fysiske ressourcer og faciliteter.
Hvem er målgruppen og brugsscenariet?
- Målgruppen for denne løsning er elever og lærlinge på tekniske skoler, samt fagfolk, der ønsker at videreuddanne sig inden for elsikkerhed og beslægtede områder.
- Tekniske skoler og uddannelsescentre kan integrere VR-simulationen i deres eksisterende kurser som en del af praktisk træning og laboratorieøvelser.
- Virksomhedstræning. Virksomheder inden for robotindustri og automation kan bruge VR-simulationen som en del af deres interne træningsprogrammer for at opdatere deres medarbejderes færdigheder og viden.
- Individuelle brugere, der ønsker at udvide deres viden og færdigheder, kan bruge VR-simulationen til selvstudium og personlig udvikling.
Besøg Khoras hjemmeside her.