Arrangement

Hvorfor er IT-projekter så svære?

Perspektiver fra den internationale frontlinje

Forskningscenter for Offentlig IT, DI Digital og Kammeradvokaten/-Advokatfirmaet Poul Schmith inviterer alle med interesse for IT-projekter til et arrangement med en forsker fra den absolutte verdenselite inden for projektledelse, Oxford professor Bent Flyvbjerg, som hovedtaler.

Digitalisering er afgørende for industriens konkurrenceevne og den offentlige sektors kvalitet og effektivitet. Derfor er den løbende forbedring af vores evner til at planlægge og gennemføre digitaliseringsprojekter afgørende for både den private og den offentlige sektor.

Vigtigheden og værdien af at anvende den nyeste forskningsbaserede viden inden for projektledelse har næppe nogensinde været større. Derfor er det med særlig glæde, at Forskningscenter for Offentlig IT i samarbejde med Dansk Industri og Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith inviterer til et arrangement, der rapporterer fra den internationale projektforsknings absolutte verdenselite præsenteret af Bent Flyvbjerg, BT professor og leder af verdens første uddannelse i megaprojektledelse ved Saïd Business School på University of Oxford i England.

  • 12:45 Ankomst

  • 13:00 Velkomst

   Jens Schmidt, centerleder, Forskningscenter for Offentlig IT

  • 13:05 Oplæg ved skatteministeren

   Morten Bødskov, skatteminister

  • 13:20 Digitalisering og IT-projekter

   Lars Frelle-Petersen, direktør, DI

  • 13:30 Digital infrastruktur i juridisk perpsektiv

   Tom Holsøe, partner, advokat, Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith

  • 13:40 Forskning og uddannelse inden for digitalisering og IT-projekter

   Martin Zachariasen, rektor, IT-Universitetet.

  • 13:50 IT-projekter - Perspektiver fra den internationale frontlinje

   BT Professor Bent Flyvbjerg, Oxford University

  • 14:50 Interview med Bent Flyvbjerg

  • 15:20 Spørgsmål fra salen

  • 15:45 Forfriskninger og networking

  • Moderator Niels Krause Kjær

Bent Flyvbjerg

Om Bent Flyvbjerg

Bent Flyvbjerg leder en banebrydende forskningsindsats ved Oxford Universitet, der har udviklet den største forskningsbaserede database i verden vedrørende IT-projekters performance. Formålet med forskningsindsatsen og databasen er at udvikle og teste grundlæggende teorier om dybe risici i IT-investeringer, der blandt andet vil forklare, hvorfor så mange IT-projekters omkostninger eksploderer. Og ikke mindst: hvad man kan gøre for at undgå flere IT-skandaler. Bent Flyvbjerg var medlem af det danske finansministeriums ekspertgruppe for informationsteknologi, der havde til opgave at rådgive ministeriet om, hvordan man bedst får budget- og tidsoverskridelser under kontrol (2009-2010).

Bent Flyvbjerg er den mest citerede forsker i verden i ledelse af store projekter. Han er forfatter eller redaktør til ti bøger og mere end 200 artikler i faglige tidsskrifter. Flyvbjergs publikationer er oversat til 20 sprog. Hans bog: Megaprojects and risk: an anatomy of ambition er obligatorisk læsning for projektledere, sponsorer og andre involverede i megaprojekter. Bogen er udkommet i ti oplag.

Bent Flyvbjerg har arbejdet som konsulent for myndigheder, virksomheder, banker, rigsrevisioner, EU-Kommissionen og FN og har været rådgiver for de britiske, hollandske og danske regeringer i udformningen af nationale politikker for infrastruktur, miljø, transport og videnskab. Hans forskning er blevet dækket af Science, The Economist, Financial Times, The New York Times, BBC, CNN og mange andre.

Bent Flyvbjerg har fremmet projektledelsesforskning gennem prisvindende artikler; udgivelse af nogle af de mest citerede bøger og artikler på området; opbygning af forskningscentre og uddannelser ved Oxford Universitet, Aalborg Universitet og Teknisk Universitet Delft; udvikling af lederuddannelser for regeringer og private virksomheder i Europa, USA og Asien. Han har modtaget en række priser, senest den prestigefyldte Project Management Institute Research Achievement Award, 2019.