Arrangement

Tele 2021 - Telebranchens rolle i den digitale økonomi

Fremtiden er digital. Derfor er telebranchens levering af den digitale infrastruktur central og essentiel.

Den politiske interesse for den digitale økonomi er i øjeblikket udtalt. EU-Kommissionen lancerede ”EU fit for the Digital Age”, og senest har den danske regering lanceret digitaliseringspartnerskabet.

Interessen skyldes ikke bare coronakrisen, men et generelt skifte i opfattelsen af, at den digitale omstilling er relevant for alle virksomheder og borgere – fremtiden er digital. Derfor er telebranchens levering af den digitale infrastruktur central og essentiel, og dermed er teleområdet gået fra et politisk nicheområde til ”big policy”.

Den danske telebranche møder kontinuerligt forskelligartede politiske ønsker og krav. Krav til cybersikkerhed, blokering mod pirateri og gamblingsider, international prisregulering, net neutralitet, dækningskrav i landområder og meget mere.

Selvom det er afgørende for den digitale økonomi, at teleinfrastrukturen varetager en række samfundsmæssige hensyn, er bagsiden af medaljen, at politisk interesse og ændrede rammevilkår ikke altid rimer på øget investeringslyst. Og investeringer i telebranchen er fuldstændigt afgørende, hvis vi fortsat skal have en digital økonomi i topklasse.

På den årlige telekonference, Tele 2021, ser vi på stigningen i de mange samfundshensyn, som telebranchen skal varetage. Vi ser også fremad i det nye landskab for telemarkedet, når cloud, IoT og kunstig intelligens skal indpasses i de løsninger, som en telebranche forventes at levere.

Liberaliseringen af det danske telemarked fejrer 25-års fødselsdag
Som afslutning på konferencen Tele 2021 fejrer vi, at det i år er 25 år siden, at det danske telemarked blev liberaliseret. Samtidig fejrer vi 25-års jubilæum for brancheforeningen Teleindustrien, som har spillet en central rolle i at få et liberaliseret markedet med mange konkurrerende teleselskaber og teknologier til at fungere i praksis.

Dele af konferencen er sponsoreret af Norlys, Telenor, TDC NET, Fibia og Telia.

Dagens moderator: Jakob Willer, Teleindustrien

  • 09:00 Velkomst og registrering

  • 09:40 Åbning af konferencen - Tele 2021

   Branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg, DI Digital

  • 10:00 Tema 1: Dækning af hele landet med god og relevant digital infrastruktur

  • 11:30 Keynote

   IT- og teleordfører Christoffer Aagaard Melson (V)

  • 11:40 Frokost

  • 12:30 Tema 2: Telebranchens ansvar i et digitalt samfund

  • 13:30 IDA connect prisen

   Prisen uddeles af Michael Brogaard Jensen, formand, IDA Connect

  • 14:15 Tema 3: Hvordan ser markedet ud om 5 år med cloud computing, IoT, og kunstig intelligens

  • 15:30 Afslutning

   Markedsdirektør Anders Thomsen, Dansk Erhverv

Teleindustrien er vært for et arrangement, som finder sted efter konferencen, Tele 2021, i Atriet i Industriens Hus kl. 15.30 med indlæg fra formand for Teleindustrien Søren Johansen og jubilæumstale ved tidligere direktør i IT- og Telestyrelsen Jørgen Abild Andersen, som var en af hovedarkitekterne bag teleliberaliseringen.