Webinar

Webinar: Sådan kan din virksomhed forberede sig på Data Act

Data Act – eller dataforordningen på dansk – er så småt på vej til at blive endeligt vedtaget i EU og herefter rammer lovgivningen de danske virksomheder. Der er tale om betydelige ændringer for danske virksomheder, så det er godt at starte forberedelserne i god tid.

Hvad gør dataforordningen?: Data Act kommer til at stille krav til, at producenter af produkter, der opsamler brugerdata, skal stille brugerdata til rådighed for brugerne uden omkostninger– både BtC og BtB. Desuden vil forordningen gøre det lettere at flytte data og applikationer fra en cloududbyder til en anden.

Hvem rammes?: Virksomheder, der producer hardware, der generer brugerdata. Eksempelvis en kopimaskine der holder øje med hvor meget den bliver brugt og hvordan. Da disse data overføres til slutkunden åbner det op for, at man kan vælge en anden leverandør til vedligehold.

Hvad rammes ikke? Software, mobiltelefoner, computere mv.

På webinaret vil vi introducere forordningen og komme med eksempler på hvordan virksomheder rammes. Særligt de tanker virksomhederne gør sig i forhold til at minimere byrderne og måske endnu mere hvordan omstillingen kan bruges til forretningsudvikling og til at skabe innovation.

Målgruppe: Virksomheder, der producerer hardware med brugerdata, samt virksomheder, der vil kunne skabe ny forretning på de mange data, der bliver frigivet.

 

 

Program

  • Velkomst og præsentation v. DI

  • Dataforordning i EU v. Maria Danmark, Attaché, Digital Affairs

  • Hvordan rammer dataforordningen din virksomhed, DI

  • Virksomhedsperspektiv 1: Sådan omstiller vi vores virksomhed, v. OOONO ApS

  • Virksomhedsperspektiv 2: v. Microsoft

  • Q&A og debat med deltagerne på webinaret

  • Opsummering og tak for i dag v. DI

Morten Kristiansen

Morten Kristiansen

Fagleder, Telepolitik