30.05.18 DI Digital Nyheder

Månedensmedlem marts 2018

Blandt DI Digitals mere end 300 medlemmer er der mange forskellige virksomheder. Hver og en byder på noget unikt og interessant. I marts 2018 er Data Respons månedens medlem.

Managing Director Gilad Mizrahi besvarer her fire spørgsmål om, hvem Data Respons er, hvad der optager dem netop nu og hvilke fordele de ser ved at være medlem af DI Digital.

Hvad optager jer netop nu?

Vi oplever meget spændende tider, hvor virksomheder, på tværs af alle brancher, taler om digitale platforme, der forbinder deres aktiver for at gøre dem intelligente og endda nytænker deres forretningsmodeller. Dette giver en masse spændende muligheder for virksomheder såsom Data Respons. I øjeblikket er vi tilstede ved Embedded World i Tyskland – den største Embedded System Conference i Europa. Dette er en fantastisk mulighed for at blive inspireret af de nyeste teknologiske trends, møde nye interessante kunder og fremme vores kapaciteter.

I Danmark forbereder vi en stor opgradering af monitorer til offentlige informationssystemer. Vi tager de eksisterende skærme, fornyer nøglekomponenter og forbinder dem på en ny måde, der muliggør mere effektive opdateringer af passageroplysninger – en simpel form for digitalisering.

Vi mener, at vi befinder os i de tidlige stadier af den teknologiske udvikling og at de store muligheder for at udvikle mere intelligente løsninger stadig ligger foran os. Gilad Mizrahi, Managing Director, Data Respons

Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år?

Det teknologiske fremskridt, der gør de digitale løsninger billigere, hurtigere, bedre udrystet og mere forbundet, åbner op for mange nye muligheder for at forbedre den reelle effektivitet (dvs. at man ikke flytter job til midlertidig lavere omkostningslande) og dermed støtter den nødvendige global BNP-vækst.

Data Respons er involveret i flere interessante projekter og arbejder tæt på kerneforretning af effektiviseringsforbedringerne. Fra projekter indenfor robotteknologi og industriel automatisering, til smart-grid og intelligente Home Automations-løsninger, der muliggør bedre udnyttelse af el-nettet, til digitale forsendelses- og logistiske IOT-programmer, til forbundne bilprojekter og udvikling af næste generations infotainmentsystemer og fremtidige Medtech-applikationer, for at nævne nogle få.

Vi mener, at vi befinder os i de tidlige stadier af denne udvikling og at de store muligheder for at udvikle mere intelligente løsninger stadig ligger foran os. Vores stærke tekniske formåen og projekterfaring bliver stadig vigtigere i takt med at løsningerne bliver mere avancerede og kræver globale tilslutningsmuligheder, remote softwareopdateringer, og stiller flere krav til sikkerhed og serviceniveau. Dette kombineret med det langsigtede forhold til vores partnere i Asien gør os trygge ved at vi kan udvikle og levere konkurrencedygtige løsninger også i fremtiden

Foto: Data Respons

Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år?

Markedet blomstrer, men kunderne kæmper for at definere overordnede ambitioner, prioritere indsatsen og komme i gang. Alt for mange forsøger at uddybe ALLE fordele fremfor at begynde med at indsamle data og få nogle umiddelbare fordele for senere at udforske potentielle værdimuligheder - en tilgang, som nogle af de mest succesrige virksomheder såsom Amazon og Google har fulgt.

Endvidere er indkøbsorganisationerne ofte for fokuseret på enhedsomkostningerne og har en tendens til at glemme alt omkring det tilsluttede udstyr - såsom sikkerhedskrav, tilslutning, driftsomkostninger og livscyklusstyring.

En anden udfordring er at imødekomme behovet for rekruttering, der kan tiltrække nye kompetente ressourcer for at opfylde den stigende efterspørgsel. Der er mange virksomheder, der kæmper om talenterne - fra små start-ups til store blue-chip virksomheder.

Hvad ser I som den vigtigste fordel ved at være medlem af DI Digital?

DI-medlemskabet medvirker til bedre betingelser for IT-industrien og giver os værktøjer til at påvirke den relevante politiske dagsorden. Derudover giver medlemskabet adgang til og muligheder for branchemøder, relations-opbygnings-aktiviteter og adgang til relevant information m.m

Markedet blomstrer, men kunderne kæmper for at definere overordnede ambitioner, prioritere indsatsen og komme i gang. Gilad Mizrahi, Managing Director, Data Respons

Om Data Respons:

Data Respons er en væsentlig aktør i Norden og i Tyskland med over 30 års erfaring indenfor R&D Special Services, intelligente løsninger (Embedded og IOT) samt industrielle digitaliseringsprojekter.

Med over 800 ingeniører er Data Respons en af de få spillere, der har mulighed for at udvikle alt fra sensorniveau til mobilapp, hvilket gør dem til en komplet teknologipartner for kunder i forbindelse med deres digitale transformation.

Kundelisten omfatter nystartede virksomheder samt mellemstore -og Blue Chip selskaber. Data Respons agerer både konsulentpartner, der tilbyder specialist Engineering Services, tilbyder udviklingsprojekter og leverer Embedded/IOT computerløsninger, der hjælper kunder med at gøre deres produkter smartere, bedre forbundet og digitaliseret.

I 2016 omsatte Data Respons for mere end 1,0 mia. NOK. En vækst, der fortsatte i 2017, hvor de nåede 1,2 mia. NOK – endnu et rekordår i vores tocifrede vækstspor. I 2017 var Danmark den højeste organiske vækstregion (13,4%), primært drevet af TechPeople - et Data Respons selskab.

Skrevet af:

Gilad Mizhari, Managing Director, Data Respons