07.11.18 DI Digital Nyheder

Månedens medlem i november 2018: Adibus

Blandt DI Digitals mere end 350 medlemmer er der mange forskellige virksomheder. Hver og en virksomhed byder på noget unikt og interessant. Månedens medlem i november 2018 er Adibus.

Adibus er en førende europæisk leverandør af it-løsninger til offentlig transport og reklamesalg til skærmbårne medier i busser, tog, biografer samt instore-TV. 

Direktør Henrik Eriksen besvarer her fire spørgsmål om, hvem Adibus er, hvad der optager dem netop nu, og hvilke fordele de ser ved at være medlem af DI Digital.

Adibus blev etableret i 2007. Virksomheden beskæftiger sig med innovative it-løsninger til offentlig transport samt reklamesalg til skærmbårne medier i busser, tog, biografer samt instore-TV.

Hvad optager jer nu?

Vi arbejder netop nu på nogle meget spændende projekter:

  • Implementering af automatisk passagertælling i 400 busser i region Midtjylland. Løsningen tæller alle på- og afstigninger i busserne og stempler disse med stoppested, rute og tur informationer. Dette giver en rigtig god analyse af passagerflow på enkelte ruter og ture – således bustrafikken kan optimeres.
  • Udvikling af apps til passagerer i offentlig trafik – specielt applikationen ”midttrafik live”, hvor buspassagerer kan følge busser og ruter live. Applikationen er netop blevet kåret til årets initiativpris fra Passagerpulsen.

Herudover arbejder vi med etablering af en afdeling på det Norske marked – vores første afdeling udenfor Danmark. Afdelingen skal hjælpe til at sikre fremtidige opgaver til busselskaber, kommuner og trafikselskaber på det Norske marked.

De løsninger vi levere på det danske marked er innovative og meget langt fremme i forhold til konkurrenterne og vi mærker en efterspørgsel fra flere eksportmarkeder Henrik Eriksen, direktør, Adibus

Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år?

Vækst på eksportmarkederne er den største mulighed for Adibus i de kommende år. De løsninger vi leverer på det danske marked er innovative og meget langt fremme i forhold til konkurrenterne, og vi mærker en efterspørgsel fra flere eksportmarkeder.

Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år?

De kommende år ser vi to store udfordringer:

  • Tiltrækning af medarbejdere, særligt indenfor it-området er en stor udfordring
  • At få fodfæste på eksportmarkederne, hvor vi ofte konkurrerer med virksomheder, der er flere gange støre end Adibus

App'en Midttrafik Live er udviklet af Adibus. Her kan du på en Live map se, hvor din bus er. Du kan søge på dit stoppested, se afgangstider og tjekke trafikinfo.

Hvad ser I som den vigtigste fordel ved at være medlem af DI Digital?

At være en del af DI Digital er vigtigt for Adibus på vores rejse mod specielt eksportmarkederne. Der opleves gode muligheder for hjælp og svar på vores mange uafklarede spørgsmål.

Skrevet af:

Søren Cajus, Henrik Eriksen, direktør for tekniske løsninger og bogholderi, Adibus

Relateret indhold