MatKon ApS er månedensmedlem i sommeren 2018

MatKon ApS
22.05.18 DI Digital Nyheder

Månedens medlem i sommer 2018

Blandt DI Digitals mere end 300 medlemmer er der mange forskellige virksomheder. Hver og en virksomhed byder på noget unikt og interessant. Månedens medlem i juni 2018 er MatKon.

Head of business development and HR, Jeppe Rask Mathiesen, besvarer her fire spørgsmål om, hvem  MatKon er, hvad der optager dem netop nu, og hvilke fordele de ser ved at være medlem af DI Digital.

om matkon aps

MatKon ApS består af 4 forretningsenheder som tilsammen udgør MatKon Gruppen. De fire enheder arbejder i hver deres branche og med hver deres målgruppe. Det der binder dem sammen, er de helt klare værdier: Kerneforretningen skal konkret og direkte bidrage, til miljø og samfund. Vi mener, at selve kerneforretningen skal være virksomhedens vigtigste CSR - og ikke som et sideløbende projekt.

Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år?

Jo mere vi vender blikket ud ad og aktivt tager kontakt til verden omkring os, jo flere positive tilbagemeldinger får vi i forhold til det vi prøver at opbygge her. Jeg tror derfor, at den største mulighed ligger i at opbygge langsigtede relationer med de mennesker og virksomheder, som vi først og fremmest deler de ovenstående værdier med, på den ene eller anden måde.

Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år?

At blive bedre til at skabe en synergi mellem hvad vi gør, vil og siger - kort sagt branding og marketing - et helt centralt emne som vi ikke har prioriteret nok i fortiden. Vi er klar over, at det koncept vi vil opbygge kræver meget fokus på kommunikation. Vi skal lige som alle andre kunne være kortfattet og helt klare i spyttet - det kan godt blive en udfordring, når man gør som man gør, pga. holdninger og værdier. Vi sælger ikke kun et håndgribeligt produkt, men vil frem i verden på det rigtige værdigrundlag og med de rigtige holdninger.

Jo mere vi vender blikket ud ad og aktivt tager kontakt til verden omkring os, jo flere positive tilbagemeldinger får vi i forhold til det vi prøver at opbygge her Jeppe Rask Mathiesen, MatKon ApS

Hvad ser I som den vigtigste fordel ved at være medlem af DI Digital?

To af forretningsenhederne, MatKon Refurbish og MatKon Data, som er grunden til, at vi er blevet meldt ind i DI digital, kan uden tvivl lære meget og få meget ud af dette. Fælles for de to enheder er en vision om direkte genanvendelse af IT og IP udstyr, i en grad som vi ikke kan løse uden sparring med andre fra branchen. Til at starte med, tror jeg det bliver det vigtigste punkt for os.

Er der en ting, som I er særligt stolte af i jeres virksomhed?

Vi er stolte af, når personer der har været i MatKon på praktik, gennem en af vores rekrutterings aftaler med organisationer der hjælper udsatte personer ud på arbejdsmarkedet, fortæller os, at de har det godt her og glæder sig til at komme på arbejde - eller bare har lært noget positivt om sig selv og på den måde, er kommet tættere på en fremtid på arbejdsmarkedet. I det hele taget fører vores forretnings -rekrutterings og ledelses koncept os ofte ud i situationer, hvor vi kan se, at økonomisk succes selvfølgelig både er nødvendigt og rart, men at skabe værdi for andre giver en lige så stor følelse af succes.

 

Netop nu:

Vi er netop nu i dialog med organisationer og virksomheder, om at genanvende diverse materialer på en meget mindre energi krævende måde. Når en router, computer eller kabel idag dømmes "out-datet" på markedet, af en eller anden grund, bliver de enkelte dele typisk sendt på en lang omvej rundt omkring i Europa og nogle gange verden, før det bliver til en del af et eller andet produkt. Det vi arbejder på, er at få direkte kontakt til de producenter som disse materialer i sidste ende ender hos. Lige nu er vi meget tæt på at kunne gøre dette bl.a. med plastikken fra fjernbetjeninger - det vil måske ende som golfkøller til børn!

Foto: Matkon ApS
Jeppe Rask Mathiesen, Head of business development and HR, MatKon Gruppen
Skrevet af:

Jeppe Rask Mathiesen, Head of business development and HR, MatKon Gruppen