04.12.18 DI Digital Nyheder

Lendino

Blandt DI Digitals mere end 350 medlemmer er der mange forskellige virksomheder. Hver og en virksomhed byder på noget unikt og interessant. Månedens medlem i december 2018 er Lendino.

Lendino er en markedsplads for lån, hvor private og professionelle investorer kan låne direkte til kreditværdige virksomheder. Andreas Helgason Rex, CMO og partner, fortæller om, hvad der optager virksomheden netop nu, og hvilke fordele de ser ved at være medlem af DI Digital.

Hvad optager jer netop nu?
For tiden arbejder vi på at få spredt budskabet om crowdlending både overfor potentielle låntagere men især også overfor nye långivere. Vi har i øjeblikket lige over 1.700 aktive långivere, men vi vil gerne have endnu flere ombord. Jo flere långivere, jo flere virksomheder kan vi tilbyde lån.

Derfor har vi netop lanceret et program på vores side, hvor vores brugere kan henvise långivere og tjene penge.

Derudover er vi ved at lave et spin-off, Smallbrooks. Smallbrooks udbyder crowdfunding platforms as a service til større virksomheder og organisationer. Coop og CBS bruger allerede løsningen, og vi har netop fået et pengeinstitut som kunde. Der er fuld fokus på at finde flere kunder, der kan drage nytte af at lancere en crowdfundingplatform.

Lendino

Lendino giver virksomheder mulighed for at låne direkte af danske investorer. Dette giver højere afkast til långivere og lavere omkostninger til låntagere.

Andreas Helgason Rex, CMO og partner
Banken tjener simpelthen ikke nok penge på at låne penge ud til mindre virksomheder. Her kan vi komme ind og udfylde hullet i markedet. Andreas Helgason Rex, CMO og partner

Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år?
Vi ser i disse dage, at bankerne har fået deres lånelyst tilbage efter finanskrisen men stadig holder sig væk fra markedet for lån til især de mindre virksomheder. Hvis en virksomhed ikke kan låne i banken, er det ikke nødvendigvis lig med, at de ikke er kreditværdige - banken tjener simpelthen ikke nok penge på at låne penge ud til dem. Her kan vi komme ind og udfylde hullet i markedet.

Samtidig ser vi også, at mange danskere er på udkig efter gode investeringsmuligheder uden alt for store omkostninger. Der er et reelt behov for at kunne placere penge i en tid, hvor det for nogen faktisk koster dem penge at have dem stående i banken. Det hul er vi også med til at udfylde. At pengene så oven i købet også kan gå til at hjælpe en virksomhed inden for en specifik branche eller fra ens lokalområde er kun et plus.

Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år?
Crowdfunding generelt og især crowdlending er stadig et nyt begreb i Danmark. I England og USA er crowdfunding mere udbredt, og de er mange år foran os. Der er derfor en stor kommunikationsopgave foran os, så endnu flere danskere benytter sig af crowdfunding i fremtiden. Der er også et krav om, at vi holder trit med udviklingen, da vi skal kunne klare konkurrencen, hvis englænderne eller amerikanerne pludselig vælger at træde ind på vores marked.

Hvordan kan DI Digital bidrage til jeres forretningsudvikling?
Det er en stor fordel for os at være medlem af DI Digital. Det giver os indsigt og et stærkt netværk inden for verdenen af digitale virksomheder. Især for Smallbrooks giver det mening at kende og være kendt blandt andre digital virksomheder, da vi tror på at partnerskaber er vejen frem. Der er ingen grund til, at vi genopfinder den dybe tallerken, hvis en dygtig virksomhed i vores netværk allerede har udviklet den.

Kort om Lendino

Lendino er en markedsplads for lån, hvor private og professionelle investorer kan låne direkte til kreditværdige virksomheder til begge parters fordel. Ved at bruge lånemarkedspladsen sparer man tid, penge og besvær — både som långiver og låntager.

Lendino blev stiftet i begyndelsen af 2014 med en vision om at gøre det nemmere og hurtigere at låne og samtidig skabe en attraktiv udlånsmulighed for investorer. Lendino er 100 pct. online, uden filialnetværk og anvender teknologi til at spare penge

Relateret indhold