CEO & Partner hos MeeW, Armin Kavousi.

03.11.20 DI Digital Nyheder

MeeW

Blandt DI Digitals mere end 600 medlemmer er der mange forskellige virksomheder. Hver og en virksomhed byder på noget unikt og interessant. Månedens medlem i november 2020 er MeeW, som tilbyder løsninger til store som små virksomheder til bl.a. digital transformation og vedligeholdelse af software.

Vi har spurgt Armin Kavousi, CEO & Partner hos MeeW, om, hvad der optager dem, og hvilke udfordringer de står overfor.

Kort om MeeW

MeeW er et af Danmarks førende software, IOT og Ai selskaber. MeeWs passion for medmenneskelighed gør også at selskabet pt. tilbyder hjælp til store som små til en digital transformation, vedligeholdelse af software eller andet IT relateret. MeeW tilbyder også en række af egne produkter, som styrker jeres organisation under en tid med social-distance. Bl.a. ”Split Shift”, som er jeres helt eget sociale netværk med nyhedstråd, grupper, interaktioner, chat, e-learning og meget mere. ”Vores kunder oplever en signifikant værditilførelse ved at bruge Split Shift til at komme hinanden nærmere – særligt under en tid med afstand og hjemmearbejde”, siger Henrik Horst, Business Developer. Derudover tilbyder MeeW gratis jobannoncering, forskellige AI produkter til optimering af processor, udvikling af IOT mm. Læs mere på www.meew.dk

Hvad optager jer netop nu?
Vækst og hjælp til andre der har lidt eller lider grundet Covid-19. Siden marts har vi arbejdet benhårdt på nye strategiske tiltag, som sidenhen har vækstet vores forretning til rekordhøjder. Vi går ud af september med omsætningsrekord, og ser derfor også muligheden for at hjælpe andre med at opnå det samme som os, eller komme på benene igen. En af vores strategier var blandt andet at hjælpe selskaber. Vores teknologiske håndsudrækning, hvor vi tilbyder software-, AI- og IOT-udvikling til kostpriser har hjulpet både selskaber samt det offentlige med at kunne overholde deres budget trods nedgange. Derudover lancerede vi et nyt produkt, Split Shift, under den danske nedlukning, som har kunnet forene medarbejdere i danske organisationer. Vi har med Split Shift kunnet digitalt genforene organisationer trods ”social distancing”. På Split Shift alene har vi kunnet påvise en effektivitetsforøgelse på 20% hos selskaberne. Det er for os en kæmpe success, da det åbner øjnene hos ledere i Danmark. Vi har været igennem en bifurcation og arbejder pt. med at servicere og hjælpe hvor vi kan.

MeeW tilbyder software-, AI- og IOT-udvikling til kostpriser som hjælp til danske virksomheder under corona.

Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år?
Vores langsigtede strategi er desværre fortrolig, men vi kan røbe at vi cementerer os som en væsentlig spiller på den Danske ”IT scene”. Vi har etableret samarbejde med det offentlige, store virksomheder, interesseorganisationer, klimaforløbere m.fl., som alt sammen munder ud i en epitomisering om 12-18 måneder. Jeg kan røbe at vi, ikke kun som virksomhed, men også som individuelle personer i MeeW, løber ekstremt effektivt efter en radikal teknologisk milæpæl. Lad os for nu bruge betegnelsen ”one small step for Denmark, one giant leap for MeeW-kind” :) Jeg er sikker på at ”MeeW” er på alles læber om et års tid, og at de kommende år byder på en metamorfose ifht., hvordan vi alle ser Danmark. En transformation, som vi enten har startet eller spiller en væsentlig rolle i. Spørg mig igen om 12 måneder, så kan jeg muligvise røbe lidt mere. Alle i samfundet har ventet længe og tiden er inde. Mere kan jeg desværre ikke røbe for nu.

MeeW tilbyder hjælp til både store og små virksomheder med digital transformation.

Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år?
Bureaukrati, nepotisme, hovmod og korruption. Jeg hører tit folk bruge begrebet ”hvis jeg skal være hudløs ærlig..”, og hvis vi tager udgangspunkt i det samt de ord jeg nævner, kan politik, korruption, nepotisme mv. ødelægge den ekstremt positive fremdrift og vision, vi og vores samarbejdspartnere har i sinde at frembringe. Vi ønsker ikke at træde nogen over tæerne med denne udmelding, men til trods for at sandheden kan være ubekvem gør det den ikke mindre sand. Og vi står i en tid, hvor vi alle sammen – ikke kun os i MeeW, men alle i Danmark, EU og resten af verden – skal gøre op med os selv, hvor ærlige vi er. Vores største udfordring i de kommende år er derfor benspænd fra forretningsfolk, som ikke nødvendigvis kan lukrere på en ny måde at anskue Danmark og verden på. Vi søsætter et kæmpe digitalt skib, og man kommer til at joine eller blive efterladt ved bredden. Det er ved at være sidste udkald – og ingen i MeeW vil stå og kigge på mens vores bedre halvdel, naturen, bliver flenset. For at konkretisere lidt søsætter vi –som team eller som individer i MeeW – nogle digitale projekter i de kommende år, som er til gavn for de næste generationer – men spørgsmålet er om det generelle samfund og de med titler er villige til at joine visionen om at søsætte et digitalt projekt, som først vores børn og børnebørn får gavn af. Med andre ord – er samfundet klar til at plante træer som de ikke selv ville kunne spise frugter fra?

Teamet hos MeeW.

Hvordan kan DI Digital bidrage til jeres forretningsudvikling?
Vi værdsætter samarbejdet med DI, da det kan åbne nogle døre ifht. visionsudviklingen. Vi tror på at de næste 12 til 18 måneder bringer DI, MeeW og vores øvrige partnere tættere på hinanden, således vi kan tage de første spædestik. Vi er allerede med i de fleste af DI’s initiativer, fx Digital Startup, så jeg håber på at samarbejdet kan konkretiseres yderligere ved f.eks. at få de ”rigtige mennesker”  i samme rum.

Månedens medlem

For at give et indblik i virksomhedernes verden udvælger vi hver måned en virksomhed, vi sætter fokus på. Medlemmet får fire skarpe spørgsmål og fortæller om, hvad der optager dem netop nu.

Få et overblik over, hvem der tidligere har været månedens medlem her.