01.06.21 DI Digital Nyheder

CrossWorkers

DI Digital sætter spot på månedens medlem i juni CrossWorkers. CrossWorkers er en dansk virksomhed i Cairo, som hyrer veluddannede og engagerede egyptiske IT-specialister til europæiske virksomheder. CrossWorkers er med til at rekruttere de bedst egnede kandidater og sørger for, at de til daglig trives fagligt og personligt på deres kontor i Cairo.

Vi har spurgt Hans Henrik Groth, CEO & Founder af CrossWorkers, om hvad der optager dem, og hvilke udfordringer de står overfor.

Covid-19 har sat skub i forståelsen for distribueret arbejde og nedbrudt mange af de fordomme, der har været ved at arbejde distribueret og koordinere på Teams og andre platforme. Det er naturligvis vand på CrossWorkers mølle, da det åbner masser af virksomheders øjne for mulighederne for at løse manglen på IT-arbejdskraft hurtigt, effektivt og til ca. 1/3 af prisen ift. Danmark.

Vi skal bidrage med at løsne verden op igen. Det kan vise sig ved igen at få masser af danske virksomheder til Cairo for at se mulighederne, og vi gør det også ved at stikke hovedet frem senere på året på både TechBBQ i København og EXPO2020 i Dubai.

Vi skal også, som alle andre virksomheder, have normaliseret arbejdsforholdene og få kontorerne til atter at være base for vores arbejde. Det har været en spændende ledelsesmæssig opgave at omstille virksomheden til Covid-19 tilstand, og det er lykkedes takket være dygtige medarbejdere. Men vi skal tage det bedste med os og skabe en reel new normal, som jeg tror på fortsat vil være forankret i vores gode kontorfaciliteter og i et fællesskab, hvor selv små kunder nyder godt af at være en del af et stort setup.

Fakta

CrossWorkers sammensætter skræddersyede IT-teams, som er rekrutteret specifikt til europæiske og GCC-kunder. Vores relationer til vores kunder er langvarige og uden en slutdato. Kunden står selv for projektledelsen, mens CrossWorkers tager sig af alt andet. Alle medarbejdere arbejder fra CrossWorkers eget kontor og under generel ledelse.

CrossWorkers løser således udfordringen med at skaffe IT-kompetencer og gør det til 1/3 af den danske omkostning og væsentligt billigere end tilsvarende services fra Østeuropa.

Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år?

Mange europæiske virksomheder har traditionelt anvendt IT outsourcing fra Østeuropa, men de kraftigt stigende priser og udfordringer med at finde egnede kandidater har allerede sat en bølge i sving, hvor der skal findes nye egnede lokationer for Europa – her ligger Cairo fantastisk med 4,5 timers rejsetid fra f.eks. København, med samme tidszone og en høj kulturel parathed blandt egyptiske medarbejdere.  Egypten og Cairo ligger allerede højt placeret i mange internationale rapporter om markedet for outsourcing

CrossWorkers kommer til at få udbytte af denne bølge og Cairo kunne meget vel blive en endnu større hub for outsourcing – CrossWorkers ligger rigtigt godt til at kunne levere på dette.

Crossworkers skal fortsætte vores internationaliserings rejse både i Europa og i Gulf-området.  Der er og vil fortsat være et kæmpe behov for dygtige IT-medarbejdere i både Europa og Gulf-området.

For Europa vil der i lang tid fremover være en enorm brist på IT-kompetencer – et dansk ledet Offshore Development Center (ODC), til en meget fornuftig omkostning og i høj kvalitet, er altid en god start også i de kommende år.

Fra CrossWorkers selskab i Bahrain ser vi en god interesse for vores services som kombinerer flydende arabisksprogede medarbejdere med en Skandinavisk management stil, som et alternativ til de mange pakistanske og indiske medarbejdere – hvoraf mange er rejst ud af GCC-området ifm. Covid19.

CrossWorkers har som sit nyeste forretningsområde etableret muligheden for at tilbyde end-to-end Relocation af medarbejdere til Skandinavien.  Vi ser at nogle virksomheder fortsat har behov for at reolocate nøglemedarbejdere. Med vores setup kan vi håndtere alle steps fra rekruttering, over en remote test periode til relocation og integration i Skandinavien.  Vi mener helt oprigtigt, at vi vil kunne tilbyde en bedre, billigere og mere succesrig relocation. Modellen vil naturligvis også lægge op til, at man kan få en optimal udnyttelse af et traditionelt distribueret Team, når man har en landsmand siddende on-location i Skandinavien.

Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år?

Udviklingen i CrossWorkers går hurtigt og som en gammel kollega engang udtrykte ”det er som at sprøjtemale bilen mens man kører 120 km/t”.
Vi skal fastholde vores fokus på optimering og automatisering i vores interne systemer samtidigt med, at vi skal turde tage nye spændende skridt. For alle selskaber i udvikling er det en udfordring at færdiggøre nye skridt, mens man allerede støber de nye. Det kræver rigtigt meget af alle medarbejdere i CrossWorkers.

Hvordan kan DI Digital bidrage til jeres forretningsudvikling?

Danske IT-virksomheder og andre virksomheder med behov for IT-ressourcer står i en vanskelig situation, hvor manglen på IT-kompetencer blot stiger og stiger – p.t. ca 20.000 (Danske Bank / Erhvervsstyrelsen). Det er en kæmpe udfordring, som udfordrer hele konkurrenceevnen. Vi ser det som en bunden opgave at hjælpe Danmark med at løse dette problem, og vi ser DI Digital som et af de steder, hvor vi kan hjælpe med vores erfaring og indsigt.

CrossWorkers har en omfattende erfaring både fra det personalemæssige område i Danmark og fra flere forskellige lokationer i verden. Sammenfattende giver det en enorm viden, som vi gerne vil dele med andre danske virksomheder. Der er grundlæggende 4 måder at løse Danmarks mangel på IT kompetencer:

  • Uddannelse
  • Omskoling
  • Import af arbejdskraft
  • Anvendelse af distribuerede Team

De to sidste områder kan vi levere på, og i alt beskedenhed har erfaring med i bagagen. Det bør også være en interessant stemme I DI Digital regi.

CrossWorkers ser også mulighederne, for at andre danske tech virksomheder kan etablere sig på det egyptiske marked med over 100 mio. indbyggere. Dette skal gøres med omtanke, og vi ser det som en naturlig ting at hjælpe i den sammenhæng med vores forståelse for et anderledes marked.

Relateret indhold