29.03.23 DI Digital Nyheder

Onomondo

Månedens medlem i april er Onomondo!

Månedens medlem i april er fundet, og DI Digital har været i kontakt med CEO i Onomondo, Michael Karlsen, for at blive klogere på, hvad der optager Onomondo netop nu, og hvad de i øvrigt ser som deres største mulighed og udfordring i de kommende år.

CEO i Onomondo, Michael Karlsen

hvem er onomondo?

Onomondo tilbyder virksomheder en unik software baseret IoT technology stack, som forener eksisterende netværk over hele verden hvilket baner vejen for nye - og langt mere effektive - muligheder indenfor IoT projekter.

Hvad optager jer netop nu?

Onomondo er i dag et selskab med 90 medarbejdere og vi er blandt de førende i verden inden for IoT Connectivity teknologi. På kundesiden har vi i dag samarbejder med bl.a. Bosch, Connected Cars, Carlsberg og Maersk.
Vi går en spændende tid i møde, hvor vi kan være med til radikalt at ændre måden, hvorpå man arbejder med IoT projekter på tværs af kommunikation (connectivity), hardware og cloud. Hvor langt de fleste i vores industri fokuserer på ét af de tre ben, har vi et væsentligt mere holistisk syn på hvordan teknologierne arbejder sammen - med “interoperabilitet” som nøgleord.
Vi er derfor konstant optaget af, hvordan vi kan udvide det teknologiske forspring vi har skabt os ved at være så tværgående og sænke barrierne mest muligt for, at IoT kan forme vores verden.
Senest har vi udefra det perspektiv udviklet et 100% softwarebaseret SIM, det første i verden, der både muliggør billigere og langt mere energieffektive devices, nemmere skalering og eliminere plastic og dyr produktion af SIM kort og chips fra vores voksende industri.

Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år?

Vi har netop lanceret SoftSIM og hele vores løsning er nu 100 pct baseret på software. Intet simkort er længere nødvendigt for at forbinde fysiske enheder med skyen.
Design af hardware i dag er en kæmpe stor begrænsning for at kunne skalere indenfor IoT, og det vil kun blive værre, i takt med at der kommer flere enheder. At have SIM kort er både komplekst og bøvlet, et godt eksempel på en solid gammel industri med masser af legacy, der blot trænger til lidt nytænkning. Det vil vi gerne bidrage til og det kan vi gøre med SoftSIM. Det betyder, at vi skaffer nogle store barrierer af vejen, som gør det muligt for os at understøtte omkring en fjerdedel af verdensmarkedet for chips allerede og hurtigt endnu mere, helt uden brug af SIM kort for at connecte store løsninger.

Markedet har i den grad fået øjnene op for de fordele der er ved at traditionelle hardware baserede SIM løsninger. En af vores samarbejdspartnere har et modem, som er et af de mest energieffektive i verden. Det bruger 3 milliampere i standby. Tager du samme modem, men lægger et fysisk simkort i, så bruger simkortet alene 70 milliampere. Der er enormt meget effektivisering i vores løsning, og så giver det ikke længere mening for hardwareproducenterne at sætte simkort i enhederne. Det er desuden også både problematisk og omkostningstungt med fremstilling og fremsendelse af tradtionelle SIM kort og chips.

Vores mulighed nu er, at vi som det eneste selskab i verden kan forbinde cloud sammen med telenettet, vi kan samle det globale telenet i ét stort seemless telenet - og nu kan vi også universelt forbinde al slags hardware sammen med både telenettet og cloud - altsammen udelukkende ved hjælp af software. Det giver en fuldstændig unik konkurrencefordel og distributions mekanisme, som er totalt uden fortilfælde i vores sektor.

Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år?

Udfordringen er, at vi har en kamp med at få ikke bare én, men tre store sektorer (connectivity, cloud og hardware) flyttet hen til et sted, hvor samspillet imellem dem fungerer langt bedre. Det er altså nogle enormt tunge legacy processer, som vi uddanner et helt marked i at lave om på, det er en stor opgave man bør have respekt for.

Vi ønsker at være dem der gør skalering af store industrielle IoT løsninger, ligeså let som strøm i stikkontakten eller vand ud af vandhanen. At lave en så kompliceret infrastruktur bag facaden let at betjene og stabil nok til altid at kunne blive stolet på, så de store industrier - tandhjulene i vores samfund - kan digitaliseres og optimeres for vores fælles fremtids bedste.

Det er en kæmpe mission, men vi har nogle sunde principper som guider os og vi har teknologien til at løse det.

CTO i Onomondo, Henrik Aagaard

Nyt fra Onomondo

Onomondo har netop lanceret en ny SIM løsning som er 100% software baseret. Onomondo SoftSIM kræver intet fysisk hardware og løsningen gør IoT projekter mindre omkostningtunge, mere effektive og nemmere at realisere. Det globale marked har allerede taget godt imod SoftSIM, som forventes at kunne revolutionere måden hvorpå IoT projekter udvikles og drives.

Relateret indhold