28.05.19 DI Digital Nyheder

ALPHA-elektronik A/S

Blandt DI Digitals mere end 350 medlemmer er der mange forskellige virksomheder. Hver og en virksomhed byder på noget unikt og interessant. Månedens medlem i juni 2019 er ALPHA-elektronik A/S, som er en danskejet elektronikvirksomhed, der gennem 30 år har leveret robust, kundespecifik elektronik til et bredt udsnit af dansk industri.

Vi har spurgt Kim Engmark, CEO hos ALPHA-elektronik A/S, om hvad der optager dem, og hvilke udfordringer de står overfor.

Hvad optager jer netop nu?

Gennem dele af 2017 og stort set hele 2018 oplevede vi markante udfordringer i vores supply chain. Mange komponenter var på allokering og påvirkede i udpræget grad leveringsevnen. Siden starten af 2019 er situationen i det store hele normaliseret, og samtidig er der en meget stor stigning i efterspørgslen. Fokus er derfor på at være agil overalt i organisationen og tilpasse sig den nye situation. Vi skal holde en meget høj takt i vores produktion, hvilket stiller store krav til samtlige medarbejdere.

Kort om ALPHA-elektronik A/S

ALPHA-elektronik A/S er en dansk familieejet EMS virksomhed. Gennem snart 30 år har de leveret robust kundespecifik elektronik til et bredt udsnit af dansk industri. De lægger vægt på højeste kvalitet i alle led og er ISO9001 og ISO13485 certificeret, ligesom de er første virksomhed uden for Kina og USA, der har opnået certificering i henhold til IPC’s J-standard. De råder over et nyt, moderne produktionsapparat og har til huse i lyse, åbne omgivelser i Næstved.

Se ALPHA-elektronik A/S' præsentationsvideo

ALPHA-elektronik A/S
Alpha-elektronik A/S har til huse i lyse, åbne omgivelser i Næstved
ALPHA-elektronik har altid været en meget attraktiv arbejdsplads med et solidt værdisæt, og hidtil har vi ikke haft problemer med at tiltrække arbejdskraft. Vi kan dog ikke hvile på laurbærrene og skal til stadighed arbejde på at tiltrække nye medarbejdere. Kim Engmark, CEO, ALPHA-elektronik A/S

Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år?

Vi har med succes skabt gode resultater inden for produktion af medico- og fødevareudstyr samt high-end elektronik til bl.a. IT, produktionsstyring og lignende.

Vi skal fortsat arbejde på at skabe yderligere værdi for kunderne. Værdien skal ligge uden for det egentlige produkt. Vi skal tilføre yderligere inden for logistik, sourcing, opsamling/box build og lignende. Vi har erfaringen og ved, hvor vi skal hen med det.

Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år?

ALPHA-elektronik har altid været en meget attraktiv arbejdsplads med et solidt værdisæt, og hidtil har vi ikke haft problemer med at tiltrække arbejdskraft.

Vi kan dog ikke hvile på laurbærrene og skal til stadighed arbejde på at tiltrække nye medarbejdere. Med udsigten til manglende arbejdskraft skal vi arbejde ekstraordinært hårdt for at tiltrække nye medarbejdere og sikre at såvel disse som nuværende medarbejdere opkvalificeres.

Hvordan kan DI Digital bidrage til jeres forretningsudvikling?

Der ligger, efter vores overbevisning, en opgave for DI i fortsat at synliggøre hvor stor og betydende elektronikproduktionen er i Danmark. DI og andre har også en opgave i fortsat at synliggøre virksomhederne, som kommer med de gode idéer og får dem ført ud i livet.

Månedens medlem

For at give et indblik i virksomhedernes verden udvælger vi hver måned en virksomhed, vi sætter fokus på. Medlemmet får fire skarpe spørgsmål og fortæller om, hvad der optager dem netop nu.

Få et overblik over, hvem der tidligere har været månedens medlem her.

Simon Klinzing Nielsen
Skrevet af:

Simon Klinzing Nielsen