11.10.18 DI Digital Nyheder

Besøgte du også en pirattjeneste to gange i sidste uge?

Læs ugens kommentar fra digitaliseringspolitisk chef Christian Hannibal

Besøgte du også en pirattjeneste to gange i sidste uge?

Hele 596 millioner gange besøgte danskerne en ulovlig hjemmeside i 2017. Det svarer til, at vi hver især – fra ble til stok - besøgte en piratside to gange ugentligt. 

Typisk er det film, serier, musik og sport, som lokker os over på de ulovlige sider. Det har store konsekvenser. Som udgangspunkt er det vores kunstnere, som bliver snydt for deres penge. Ulovlig streaming rammer dog langt bredere og påvirker fx også markedet for de lovlige indholdstjenester som Stofa, Viaplay og Netflix. Men pirattjenesterne er heller uden risiko for brugerne, eftersom de ofte anvender malware og misbruger vores data. 

Men med en fælles indsats på tværs af myndigheder og brancher kan vi gøre meget for at få stoppet det vilde vesten på internettet. Christian Hannibal, Digitaliseringspolitisk chef
Brug FilmFinder for at finde dine film og serier

Derfor er vi i DI stolte af at være en del af ”Share With Care”-kampagnen, som skal flytte brugere fra ulovlige hjemmesider til de lovlige. Rent teknisk sker det ved, at hvis du prøver at komme ind på en hjemmeside, som har fået dom for at være ulovlig, sendes du videre til en side med et link til en søgemaskine, FilmFinder, der sørger for, at du kan finde f.eks. film eller tv-serier på en lovlig tjeneste. Dette og andre nye tiltag markerede vi med en konference i DI i tirsdags.

Fælles indsats giver resultater

Det er Kulturministeriet, som har sat sig for bordenden for ”Share With Care”-kampagnen, og sammen med RettighedsAlliancen og Teleindustrien har vi etableret et helt unikt samarbejde for at tage kampen op mod pirattjenesterne. Der findes ingen ”silver bullet” for at fjerne de ulovlige tjenester. Det kommer til at kræve nye oplysningskampagner, hurtigere efterforskning og flere domme samt produktudvikling hos de lovlige tjenester.

Men med en fælles indsats på tværs af myndigheder og brancher kan vi gøre meget for at få stoppet det vilde vesten på internettet.
Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold