22.11.18 DI Digital Nyheder

Danmark kan hjælpe med at løfte Tysklands digitale status

Vi har det som et klart mål, at danske digitale løsninger bliver et nyt eksporteventyr, og vores ambition er sammen med regeringen at lave flere eksportfremstød med digitalt fokus.

”Digitalisierungsverlierer Deutschland”.

Digitaliseringstaberen Tyskland. Sådan kunne man læse i det tyske magasin Der Spiegel tidligere på ugen. Vores store nabo mod syd er da også langt bagud. Ifølge EU’s Digital Economy and Society Index 2018 rangerer Tyskland som nummer 14 ud af EU’s 28 medlemsstater inden for digitalisering, men inden for brugen af digitale offentlige tjenester rangerer Tyskland blot som nummer 21 i EU. Danmark ligger nummer 1.

Vil oprette 500 digitale offentlige tjenester
Derfor er det helt oplagt at forsøge at eksportere danske digitale løsninger til de 80 mio. tyskere, der også har akut brug for at gøre deres offentlige sektor bedre og billigere gennem digitalisering. Den tyske regering vil blandt andet oprette over 500 digitale offentlige tjenester, lave en styrelse for digital forvaltning og lave en digital sundhedsløsning.

Erhvervsfremstød med fire ministre
Vi har i denne uge sammen med statsministeren, innovationsministeren, sundhedsministeren, klimaministeren og 29 dygtige danske virksomheder været i Tyskland for at fremvise de digitale løsninger, som vi er så gode til at lave i Danmark. Det handler om alt fra sundhedsteknologi, over greentech og uddannelsesteknologi til digital forvaltning. Statsministerens flotte åbningstale vidnede om, at vi virkelig er kommet langt i Danmark og har en god fortælling og nogle rigtig stærke løsninger at vise frem.

Danske digitale løsninger som eksporteventyr
Når vi har kastet os over Tyskland, er det fordi, det er et stort potentiale og en dygtig dansk ambassade, der ser mulighederne og åbner dørene, men vi skal ikke stoppe der. Vi har det som et klart mål, at danske digitale løsninger bliver et nyt eksporteventyr, og vores ambition er sammen med regeringen at lave flere eksportfremstød med digitalt fokus. Det er derfor et stærkt signal, at regeringen så beredvilligt stiller op og baner vejen for, at danske virksomheder kan få taletid og visem hvad de kan.

Sådan vil vi kunne bruge Danmarks vinderposition til at løfte andre landes udfordringer.

Det vil være godt for dem, og det vil være rigtig godt for Danmark.

 

 

Relateret