28.09.18 DI Digital Nyheder

Digital begejstring ved 60.379 middagsborde - skal du være med?

Læs ugens kommentar fra direktør Lars Frelle-Petersen

I denne uge går startskuddet til et unikt projekt, der skal lære landets fjerdeklasser at kode og lege deres egne ideer om til virkelighed med it og elektronik. Som en del af DR-projektet Ultrabit vil 60.379 elever i 4. klasse få deres helt egen micro:bit minicomputer. Computeren kan man fx kode som alarm til sin slikdåse, til at flyve en drone eller i lidt større skala kode den til at styre traffikken henover Langebro, som en flok elever gjorde i mandags. Hen over de næste tre år skal eleverne arbejde med microbitten hjemme og i skolen.

Vi bringer virksomhederne på banen i Ultrabitprojektet, så alle 60.379 elever kan komme hjem til middagsbordet og fortælle, hvad teknologi betyder ude i deres lokale virksomheder.

Fundamentet lægges for fremtidens medarbejdere

Vi har aftalt med en række af vores virksomheder, at de åbner dørene for landets fjerdeklasser i forbindelse med Ultrabit. Børnene skal se, hvad teknologi betyder ude i virkeligheden, og hvor mange forskellige spændende virksomheder, der er at arbejde i, hvis man er ferm til det der med kodning og elektronik.

Virksomheder i snart alle brancher higer og søger efter medarbejdere med digitale kompetencer. Derfor skal vi vække interessen for at skabe digitale løsninger hos næste generation. Nok kan de ikke i 4. klasse lære det, en kommende medarbejder skal kunne, men de kan få begejstring for teknologi og oplevelsen af at kunne. Og det er en forudsætning for valg af uddannelse sidenhen.

15 Fantastiske virksomheder

15 fantastiske virksomheder har indtil videre sagt ja til at være pilotvirksomheder og få 4. klasser på besøg. Ved at indgå i et kort undervisningsforløb vil de vise børnene, at det de lærer i skolen også foregår i virkeligheden bare i større skala. Næste år gør vi sammen med DA Åben Virksomhed ordningen landsdækkende, så elever fra hele landet kan opleve, hvor mange spændende virksomheder, der arbejder med teknologi ude i det ganske land. Skriv til os her, hvis I også vil være med.

Se vores side for ultra:bit - kodning foregår også i virkeligheden. Her kan du finde de deltagende virksomheder, samt information of undervisningsmateriale til projektet.

Ida Kragh-Vodstrup

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3153
  • Mobil +45 2142 5152
  • E-mail idkv@di.dk

Relateret