29.11.18 DI Digital Nyheder

Digitalisering skal skabe plads til de varme hænder

Læs ugens kommentar fra digitaliseringspolitisk chef Christian Hannibal

Mange offentligt ansatte oplever, at digitalisering har øget tidsforbruget på rutineopgaver. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at hver fjerde offentligt ansat vurderer, at de bruger mere tid, mens det kun er hver ottende, som bruger mindre tid.

Det er ærligt talt nedslående tal. For digitalisering skal jo gøre livet lettere for vores læger, lærere, SOSU-assistenter osv. så de får mere tid til at helbrede, undervise vores børn og give omsorg til vores ældre. Derfor er det ekstra ærgerligt, at mange offentlige ansatte føler, at de bruger mere tid på rutineopgaver.

Vi håber, at regeringen, kommuner og regioner vil fokusere på, at digitalisering skaber mere plads til borgeren, virksomheden og den enkelte medarbejder i stedet for endeløse manuelle registreringer. Vi skal mindske de administrative byrder for medarbejderne og få fjernet alle de registreringer, som ikke er absolut nødvendige. Det vil også kræve investeringer i nye og bedre systemer, men vi har ikke råd til at spilde de ansattes tid.

Det kan nemlig lade sig gøre. Digitalisering HAR ført til færre gentagne procedurer i nogle brancher. I brancherne information og kommunikation, forsikring og finansiering oplever flest ansatte, at de bruger færre timer på gentagelser end tidligere.

Lad os håbe, at vi kan lære den lektie, at et godt digitaliseringsprojekt gør, at man kommer til at bruge mindre tid på gentagelser og skaber mere rum til de varme hænder. Ikke omvendt.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold