En ny portal skal samle statens hjælp til it-sikkerhed

01.11.18 DI Digital Nyheder

Få let førstehjælp til it-sikkerhed – Ny portal: sikkerdigital.dk

It-sikkerhed er et grundvilkår, når du driver virksomhed. Er du ikke kommet helt i gang med at implementere den rette it-sikkerhed i din virksomhed, behøver du ikke længere at bruge tid på at lede efter hjælp og vejledning.

Onsdag den 31. oktober 2018 blev en ny portal for it-sikkerhed lanceret, som er en samlet indgang til hjælp til it-sikkerhed fra staten.

”It-sikkerhed behøver ikke at være svært, og det må aldrig være svært at finde den rette hjælp. Mange myndigheder har engageret i at tilbyde hjælp og vejledning om it-sikkerhed og databeskyttelse. Det er både en styrke og en lettelse, at vi nu kun behøver at henvise til sikkerdigital.dk”, siger chefkonsulent i DI Digital Morten Rosted Vang. 

DI Digital er en del af Erhvervspartnerskabet for øget it-sikkerhed, der har givet input til portalens opbygning.

Partnerskabet er et samarbejde mellem

Erhvervspartnerskabet for øget it-sikkerhed støtter op om sikkerdigital.dk

Erhvervsstyrelsen og Deloittes' analyse af IT-sikkerhed og datahåndtering i danske SMV’er understøtter behovet for at fokusere viden, hjælp og vejledning:

  • 39 procent af danske SMV’er har ikke det rette match mellem risikoprofil og IT-sikkerhedsniveau, hvilket øger deres sårbarhed for IT-sikkerhedsbrud.

  • Tæt ved 1 ud af 4 danske SMV’er har ikke implementeret de mest essentielle IT-sikkerhedstiltag (systematisk og løbende opdatering af software/styresystemer og dokumenterede og gennemtestede backup-procedurer). 

  • Der er en markant sammenhæng mellem IT-sikkerhedsniveauet i danske SMV’er og virksomhedsledelsens engagement og viden herom. Dertil kommer, at viden og engagement hos medarbejdere og IT-ansvarlige også har en positiv korrelation med IT-sikkerhedsniveauet.

  • Undersøgelsen viser, at 16 procent af danske SMV’er potentielt kan miste deres forretningsgrundlag, hvis forretningskritiske eller andre følsomme data lækkes.
Morten Rosted Vang

Morten Rosted Vang

Fagleder, Digital ansvarlighed og cybersikkerhed

  • Direkte +45 3377 4707
  • Mobil +45 2291 5081
  • E-mail morv@di.dk

Relateret indhold