20.12.18 DI Digital Nyheder

Frekvensauktion tilbage på sporet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet bekræfter, at den aflyste frekvensauktion over 5G-relevante frekvenser nu genoptages. Årsag til udskydelse fremgår fortsat ikke.

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet bekræfter, at frekvenserne fra de udskudte 700 MHz og 900 MHz-auktioner tages i brug til tiden, trods flere måneders forsinkelser. 

Dette er en nyhed, som vi er glade for i DI. Frekvenserne spiller nemlig en vigtig rolle for den kommende mobilteknologi 5G, og er derfor afgørende for telebranchen: 

- Vi er glade for, at man får frekvensauktionen tilbage på sporet. En udsættelse på denne måde uden varsel, kan ikke undgå at få betydning, selvom de danske myndigheder prøver at komme rettidigt tilbage på sporet. Det er jo teleselskabernes planlægningsperiode man tager af. Så forsinkelsen har konsekvenser, fortæller Morten Kristiansen, Chefkonsulent i DI. 

For det brede danske erhvervsliv er det en god nyhed, hvis vi kan undgå at blive forsinket med 5G, fordi danske virksomheders digitale konkurrenceevne kan få et løft med 5G og IoT. Morten Kristiansen, Chefkonsulent

At frekvenserne kommer tilbage på sporet er ikke blot positivt for telebranchen, men også for det brede danske erhvervsliv. 5G og IoT bliver nemlig en vigtig faktor for danske virksomheders digitale konkurrenceevne: 

- For det brede danske erhvervsliv er det en god nyhed, hvis vi kan undgå at blive forsinket med 5G, fordi danske virksomheders digitale konkurrenceevne kan få et løft med 5G og IoT. Og hvis vi gennem en god 5G handlingsplan kan få skabt gode rammebetingelser for 5G, så håber vi igen på, at Danmark kan få topplacering i udrulningen og anvendelsen af 5G, uddyber Morten Kristiansen. 

Simon Klinzing Nielsen
Skrevet af:

Simon Klinzing Nielsen

Relateret indhold