20.09.18 DI Digital Nyheder

Gør noget godt - investér i en robot!

Stadig flere de danske virksomheder kaster sig ud i enten at investere i deres første robot eller investere i flere robotter. Det gør den enkelte virksomhed hurtigere, dygtigere og bedre. Læs ugens kommentar fra Christian Hannibal

I denne uge udgav World Economic Forum en ny analyse, der viste, at 75 mio. jobs på globalt plan kan blive erstattet erstattet af robotter og automatisering. Samtidig kan der dog skabes op mod 133 mio. nye jobs som følge af blandt andet robotter. Altså næsten dobbelt så mange jobs skabt af robotter, som de kan erstatte.

Robotklynge med internationalt potentiale
Det er gode nyheder for Danmark. For det første har vi fået opdyrket en unik klynge af robotvirksomheder, der tiltrækker millioninvesteringer og driver eksport i milliardklassen. Dén klynge har alle chancer for at blive endnu større, for der er et enormt globalt marked for robotter, der forventes at blive ti-doblet frem mod 2025 helt op til 500 mia $. Jo større del af den kage, danske virksomheder kan få, jo bedre.

For det andet er det gode nyheder for det brede erhvervsliv, at robotterne kan hjælpe med at løse en lang række opgaver i virksomhederne.

Robotter kan mindske manglen på hænder og hoveder
I går holdt vi i DI vores årlige topmøde. Her var temaet, at den største trussel mod fortsat vækst ikke er manglen på ordrer, men manglen på hænder og hoveder. Det skal vi have gjort noget ved. Vi skal have flere ud på arbejdsmarkedet, vi skal uddanne flere, og vi skal tiltrække flere talenter udefra.

Robotter skaber værdi og arbejdspladser
Men vi skal også bruge teknologien til at løse nogle af de opgaver, der ikke kan løses i dag. Dér kommer automatisering og robotter ind. Stadig flere de danske virksomheder kaster sig ud i enten at investere i deres første robot eller investere i flere robotter.  Det gør den enkelte virksomhed hurtigere, dygtigere og bedre.

Robotterne er både en del af løsningen på mangel på arbejdskraft og skabelse af flere arbejdspladser i Danmark.

Christian Hannibal
Automatisering og robotter gør den enkelte virksomhed hurtigere, dygtigere og bedre Christian Hannibal

Relateret indhold