11.10.18 DI Digital Nyheder

Nye logningsregler skal laves med branchen

I regeringens lovprogram bebuder Justitsministeren en ændring af logningsreglerne. Men det er vigtigt, at forslaget balanceres i forhold til politiets behov og hensynet til byrderne for telebranchen, siger chefkonsulent Morten Kristiansen.

Justitsministeren har i regeringens lovprogram bebudet en ændring af logningsreglerne, som er blevet underkendt efter en sag ved EU-domstolen.  

Justitsministeren melder samtidig ud, at han i første omgang vil starte drøftelser med telebranchen.

”I DI vil vi gerne kvittere for, at justitsministen tager fat i branchen, som det første i denne svære sag. Det er teknisk kompliceret udstyr hos teleselskaberne, som man vil lave indgriben i, og det kan hurtigt skabe utilsigtede virkninger”, siger Morten Kristiansen, chefkonsulent i DI Digital.

Formålet med revisionen er at sikre politiet et effektivt værktøj til at opklare alvorlig kriminalitet. 

”Her er det vigtigt, at forslaget fra justitsministen balanceres i forhold til politiets behov og hensynet til byrderne for telebranchen. Vi har tidligere set en meget dyr ønskeseddel fra politiet, og her håber vi, at man er parate til afveje politiets ønsker mod andre hensyn.”

Endelig er der et spørgsmål om timingen i forslaget. I EU er man tilsvarende i gang med at revidere reglerne efter samme dom. 

”Vi sætter stor pris på at få klare regler på området, men vi mener grundlæggende, at justitsministeren i videst muligt omfang bør afvente de kommende EU-regler. Vi er bekymrede for, at man opfinder et dansk overvågningssystem, der er dyrt at implementere i telebranchen og skaber utryghed i befolkningen – som skal laves om når EU-reglerne bliver en realitet,” afrunder Morten Kristiansen.

Relateret indhold