15.02.18 DI Digital Nyheder

Nye tal viser fremgang i bredbåndsdækning

Nye tal fra Energi-, Forsynings-, og Klimaministeriet viser, at 85 pct. af alle virksomheder, og 90 pct. af alle boliger i Danmark har adgang til lynhurtigt internet. Det er rigtig gode nyheder for virksomheder og borgere i hele landet, hvis vi skal have et Danmark i balance.

Foto: Energi-, Forsynings-, og Klimaministeriet

I dag blev den seneste bredbåndskortlægning præsenteret. I 2014 havde ca. halvdelen af landets virksomheder adgang til 100/30 Mbit internet. Det tal er i dag steget til 85 pct. I samme periode er andelen af danske husstande der har adgang til det lynhurtige internet steget fra 64 pct. til 90 pct.

“Det er rigtig gode nyheder for virksomheder og borgere i hele landet. Adgang til internet er i dag afgørende for næsten alt hvad vi foretager os,” skriver fagleder i DI Peder Søgaard-Pedersen.

Regeringens ambition er at alle danske husstande skal have lynhurtigt internet inden 2020, men der ligger en udfordringer i, at der er store regionale forskelle, når det kommer til internethastigheder. Mens 94 pct. af husstande har adgang til lynhurtigt internet i Syddanmark, gælder det kun 79 pct. i Region Sjælland.

”Derfor er det også vigtigt at vi får lukket de sidste huller og får sikret gode forbindelser til hele landet. Her er kommunale vilkår som høj masteleje og restriktioner for opstilling af master og nedgravning af kabler forsat en stor barriere. Den problemstilling håber vi at regeringens kommende teleudspil vil tage hånd om,” siger Peder Søgaard-Pedersen.

Peder Søgaard-Pedersen
Skrevet af:

Peder Søgaard-Pedersen

Relateret indhold