15.11.18 DI Digital Nyheder

Styrk dine medarbejderes it-sikkerhedsvaner

Erhvervsstyrelsen har netop lanceret ”Klik ikke her”-kampagnen, der indeholder enkle kommunikationsmaterialer og effektive råd, som skal hjælpe små og mellemstore virksomheder til mere sikker adfærd på nettet. Her får du hjælp til at skabe gode og sikre vaner, som gør det nemmere at være virksomhed og medarbejder online.

Du undrer dig måske over, hvem der er den største trussel mod din virksomheds it-sikkerhed. Svaret er enkelt og måske lidt overraskende: det er dine egne medarbejdere. Derfor har Erhvervsstyrelsen lanceret kampagnesitet klikikkeher.dk.

"Cyberangreb mod danske virksomheder har de seneste år vist, at cybersikkerhed også handler om ledelsesfokus og om at få skabt en robust it-sikkerhedskultur, som dine
medarbejdere skal være med til at udvikle og efterleve," siger Morten Rosted Vang, chefkonsulent i DI Digital. "Erhvervsstyrelsens nye kampagne indeholder gode redskaber til at hjælpe din virksomhed på vej mod en bedre it-sikkerhedskultur."

Kampagnen har til formål at styrke dine medarbejderes it-sikkerhedsvaner, og den kommer bl.a. med tre helt konkrete råd, som kan hjælpe med dette: 

  1. Vær kritisk over for nye mails
  2. Et godt kodeord er langt og nyt
  3. Hold følsomme oplysninger for dig selv.

Budskabet er altså, at det er okay at tvivle og at være kritisk. Faktisk bør dine medarbejdere tvivle noget mere. Gå ind på klikikkeher.dk og bliv klogere på, hvordan du styrker dine medarbejderes it-sikkerhedsvaner. Du kan hente forskelligt kommunikationsmateriale, som kan bruges til at styrke dine medarbejderes digitale vaner.

Simon Klinzing Nielsen
Skrevet af:

Simon Klinzing Nielsen

Morten Rosted Vang

Morten Rosted Vang

Fagleder, Digital ansvarlighed og cybersikkerhed

  • Direkte +45 3377 4707
  • Mobil +45 2291 5081
  • E-mail morv@di.dk

Relateret indhold