05.10.18 DI Digital Nyheder

Udspil om udenlandske medarbejdere vil løfte tech-virksomheder

Regeringen offentliggjorde for nyligt et udspil, der vil gøre det lettere for virksomhederne at trække flere dygtige udenlandske medarbejdere til Danmark. Læs ugens kommentar af Christian Hannibal.

Regeringen offentliggjorde i går et udspil, der vil gøre det lettere for virksomhederne at trække flere dygtige udenlandske medarbejdere til Danmark. Vi vil gerne kvittere med et kæmpestort ”synes godt om”.

Så attraktivt som muligt at arbejde i Danmark
For den globale skønhedskonkurrence om dygtige hoveder og hænder er i fuld gang. Vi skal gøre det så attraktivt som muligt at søge til Danmark for at arbejde. Derfor der det godt, at udspillet fra regeringen vil fjerne administrativt bøvl ved at ansætte udenlandske medarbejder. F.eks. vil regeringen fjerne kravet om, at medarbejderne skal have en dansk bankkonto. Det er sund fornuft for virksomhederne skal bruge deres tid på at skabe job og vækst - ikke på at håndtere administrative benspænd.

Derudover fokuserer udspillet på en mere fleksibel fast track-ordning, en styrket indsats for rekruttering af europæiske medarbejdere og fastholdelse af internationale dimittender. Det er alle forslag, som DI støtter og længe har arbejdet for.

De digitale virksomheder skriger efter dygtige medarbejdere inden for alle jobtyper, og udenlandske medarbejdere med globalt udsyn vil være mere end velkomment Christian Hannibal, Digitaliseringspolitisk chef

Nedsat beløbsgrænse gavner digitale virksomheder
Størst opmærksomhed er der gået til regeringens forslag om at nedsætte beløbsgrænsen for medarbejdere fra 12 navngivne lande uden for EU, så grænsen sættes ned til en løn på 330.000 kr. De digitale virksomheder skriger efter dygtige medarbejdere inden for alle jobtyper, og udenlandske medarbejdere med globalt udsyn vil være mere end velkomment. Bedre adgang til dygtige medarbejdere i alle dele af organisationen er et vigtigt konkurrenceparameter for vores medlemsvirksomheder.

Vi håber, at resten af Folketinget vil tage godt imod regeringens udspil og være med til at sikre danske virksomheder bedre adgang til at tiltrække og ansætte kvalificerede udenlandske medarbejdere.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold