10.12.19 DI Digital Nyheder

Microsoft: Magien i at lykkes med at sænke CO2 udledningen ligger i det tværindustrielle

Som et led i regeringens klimapartnerskab for it, service, rådgivning og turisme har adm. direktør Nana Bule fra Microsoft Danmark fået stafetten efter adm. direktør Flemming Bendt fra ISS. I stafetten fortæller Nana Bule om Microsoft Danmarks klimaindsatser.

Regeringen vil som bekendt reducere landets drivhusgasser med 70 procent inden år 2030 og indføre en klimalov med bindende delmål. Men regeringen har også åbent erkendt, at den har brug for hjælp fra erhvervslivet. Derfor har regeringen indledt 13 klimapartnerskaber med erhvervslivet.

IT-virksomheden Microsoft er allerede godt i gang med at sænke CO2 udledningen gennem teknologisk innovation. De bygger lige nu et datacenter i Sverige, som vil fungere på 100% vedvarende energi, og de investerer i solcelleanlæg, biomasseanlæg og vindmølleparker. 

For at sænke den globale CO2-udledning er det tværindustrielle dog særligt afgørende ifølge Nana Bule: 

- Magien i at lykkes med at reducere CO2-udledningen på globalt plan ligger i det tværindustrielle, så teknologisk innovation kommer alle andre industrier til gode. 

Et eksempel på dette er Microsofts samarbejde med Danfoss, hvor de ved at analysere data kan sikre 30 procents CO2-reduktion på Danfoss' store køleanlæg. Hør mere om deres samarbejde og Microsofts arbejde for en grønnere fremtid i videoen. 

DI inviterer desuden medlemsvirksomhederne inden for it, service, rådgivning og turisme til at tage aktiv del og komme med forslag og ideer til, hvordan virksomhederne kan bidrage til reduktion af drivhusgasser og skabe en bæredygtig fremtid.

Læs mere og tilmeld dig Grønt Idélaboratorium her. 

Simon Klinzing Nielsen
Skrevet af:

Simon Klinzing Nielsen

Relateret indhold