24.10.19 DI Digital Nyheder

State of Digital - giv Danmark et digitalt udstillingsvindue

Danmark er kendt for at levere verdensklasse løsninger indenfor digitalisering. Men vi skal blive bedre til at vise det frem, for alle de mennesker, der hvert år rejser til Danmark for at blive digitalt inspireret.

For andet år i træk arrangerede DI og DI Digital i samarbejde med den danske ambassade i Berlin i denne uge et digitalt eksportfremstød til Smart Country Convention 2019. Otte danske virksomheder var med og demonstrerede, hvorfor Danmark måske er 10 – 15 år foran den offentlige sektor i Tyskland.

Danmark er i internationalt sammenligning blandt de førende digitale nationer. Vi er langt foran de fleste andre lande, når det gælder digitalisering af den offentlige sektor, digital omstilling i erhvervslivet og en befolkning, der gerne vil kommunikere digitalt.

Verden skeler til vores digitale erfaringer og vores planer for fremtiden. Der kommer stadig flere delegationer til Danmark for at høre, hvad det er, danske myndigheder og virksomheder gør for at skabe verdens mest digitale land. Samtidig drager vi med virksomhederne ud i verden og leverer praktiske eksempler på, hvad mange lande stadig drømmer om at kunne. På den måde besøger eller modtager vi digitale delegationer fra Frankrig , Canada, USA, Israel, Belgien, Brasilien, Tyskland, Japan. Med verdens første tech-ambassadør understreger vi, at vi tager ansvar for den digitale udvikling internationalt.

Vi kunne dog blive bedre til at vise, at danske digitale løsninger er i verdensklasse. Her bør vi søge inspiration hos initiativet State of Green og det tilhørende House of Green, som ligger i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København. Det er et 400 kvadratmeter stort besøgscenter og udstillingsrum for grønne danske løsninger. Her mødes internationale beslutningstagere, opinionsdannere og journalister, der besøger Danmark for at lade sig inspirere af grønne danske løsninger og produkter.

På samme måde skal vi have et State of Digital og et House of Digital i et offentligt-privat partnerskab, der kan fungere som fysisk udstillingsvindue for vores digitale styrkepositioner og dermed forbedre eksportmulighederne for danske løsninger samtidig med at styrke mulighederne for at tiltrække udenlandske investeringer.

Et State of Digital skal fortælle historien om Danmarks digitale omstilling. Det kan sætte ny blus på eksporten af de mange gode danske digitale løsninger.

Hvem vil være med?

Lars Frelle-Petersen
Skrevet af:

Lars Frelle-Petersen

Relateret indhold