24.10.19 DI Digital Nyheder

Stor tilslutning til Tele 2019

Årets store telekonference ”Tele 2019” opnåede sædvanlig stor tilslutning med 187 tilmeldte.

Programmet vidnede om stor aktivitet i branchen, både hvad angår en stribe af nye EU-guidelines fra den europæiske regulator såvel som den hjemlige regulators kommende markedsafgørelser.

Torsten Andersen, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen mindede forsamlingen om, at hvis man som infrastrukturejer skal undgå regulering ved at tilbyde frivillig adgang for konkurrenter til egne net, så skal vilkårene give konkurrerende selskaber reel adgang og ikke blot intentioner om at få adgang.

Samme budskab blev nævnt af Jens Raith, CEO, Fastspeed, der som service provider netop efterspurgte en mere reel netåbning fra infrastrukturejerne.

Fra politisk side foreslog Dennis Flydtkjær (DF) en pulje til at stimulere anvendelsen af 5G i forskellige sektorer. Samme forslag genfindes i DI’s 2030-plan "Sådan skaber vi grøn vækst".

Telebranchen står med nøglerne til at løse en lang række samfundshensyn i andre sektorer og ikke mindst også bidrage til at begrænse CO2-udledningen, som DI’s grønne 2030-vækstplan også vidner om”, siger digitaliseringspolitisk chef i DI, Christian Hannibal, som afsluttede konferencen. Christian Hannibal, Digitaliseringspolitisk chef

Konferencen vidnede om en branche, der står midt i en brydningstid med helt nye forretningsmuligheder indenfor IoT og 5G, som for alvor kan lede en digitaliseringsbølge blandt danske virksomheder.

Konferencen blev afholdt i fællesskab af TI, DE, IDA og DI Digital.

Relateret indhold