27.11.19 DI Digital Nyheder

Tech i 2020’erne – hvor skal vi hen?

2010’erne var årtiet, hvor digitalisering for alvor kom på dagsordenen hos politikere, virksomheder og forbrugere. På tærsklen til 2020’erne kigger vi på DI Digitals nytårskur i krystalkuglen, og giver bud på, hvor teknologien tager os hen i det næste årti.

Overalt i verden ser man en stigende digitalisering af private virksomheder og den offentlige sektor. Det har bl.a. betydet effektiviseringer og bedre udnyttelse af ressourcerne, som øger potentialet for større bæredygtighed samt forbedret service til borgerne, der får mere for skattekronerne.

Men den stigende digitalisering har ikke kun været en dans på roser.

Cambridge Analytica skandalen, tech-monopoler, hackinger, manglende cybersikkerhed og skandaleplagede it-systemer har ført til større folkelig mistillid til digitaliseringen og de teknologiske landvindinger.

Derfor står vi med nye udfordringer, men også endnu større behov for at løfte de uforløste potentialer gennem ansvarlig brug af digitalisering og teknologi. Vi skal bare sørge for, at det ikke kun handler om, at vi gør ting bedre gennem digitalisering. Vi skal også gøre bedre ting. Det kan handle om at bekæmpe klimaforandringerne, mindske nedslidning, skabe bedre læring eller mere tid til vores offentligt ansatte. Det vigtige er, hvad vi bruger teknologien til.

Derfor glæder vi os til på DI Digitals nytårskur den 7. januar at løfte dialogen til nye højder om, hvor vi skal hen med Tech i 2020’erne.

Vi glæder os til at se dig!

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold