03.04.19 DI Digital Nyheder

Regeringen etablerer Dataetisk Råd

Etableringen af Dataetisk Råd er en god nyhed for datasikkerheden i Danmark, men DI efterlyser flere medlemmer fra erhvervslivet i sammensætningen af rådet.

Digitalisering i Danmark brager derud af og skaber økonomisk vækst i hele landet. Men med digitale løsninger følger også etiske problemer, når man skal håndtere folks fortrolige data. Regeringen har derfor etableret Dataetisk Råd, som skal give anbefalinger og nuancere den offentlige debat i forhold til dataetik.

- Digital ansvarlighed er alpha og omega, hvis vi skal bevare tilliden til digitaliseringen. Derfor er det godt, at regeringen også har fokus på digital ansvarlighed, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI.

Men etableringen af Dataetisk Råd er ikke en garanti for bedre datasikkerhed, hvis initiativer og ideer ikke bliver iværksat. Derudover efterlyser DI, at regeringen havde udvalgt flere medlemmer med en baggrund i det private erhvervsliv. 

- Vi skal vise verden, at digitalisering Made in Denmark er digitalisering med høj ansvarlighed. Vi håber, at digital ansvarlighed ikke blot bliver parkeret i det nye råd, men at der også kommer konkret handling f.eks. i form af en mærkningsordning for digital ansvarlighed. Derfor havde vi også gerne set, at det brede erhvervsliv var stærkere repræsenteret i rådet, slutter Christian Hannibal.

Læs mere her:

Relateret