14.02.19 DI Digital Nyheder

Digital Europe programmet godkendt – godt nyt for AI og Cybersikkerhed

EU er nået til enighed om en digital ramme for det langsigtede budget for 2021-2027

Der afsættes et svimlende beløb på 10 mia. euro til forskning, innovation og til industrien specielt indenfor områder som:

  • Supercomputing
  • Kunstig intelligens (AI)
  • Informationssikkerhed og tillid
  • Digitale kompetencer
  • Udbredelse af digitale teknologier i samfundet.

Specielt fokus på AI og cybersikkerhed er områder hvor EU og Danmark ligger i intens konkurrence med USA og Kina, og selvom beløbet synes stort, er det absolut nødvendigt for, at EU kan være med i det teknologiske kapløb. 

AI og cybersikkerhed prioriteres i øjeblikket højt i Danmark og ikke mindst blandt danske virksomheder. Samtidig er et fokus på AI og cybersikkerhed en forudsætning for både at sikre, at Danmark er med i den næste digitale transformation af vores samfund, og at vi gør det på en ansvarlighed måde. Derfor er det vigtigt at sikre, at midlerne kan hjælpe danske virksomheder til at styrke deres position indenfor særligt AI og cybersikkerhed.

EU kom i december med deres koordinerede plan for udvikling og anvendelse af AI, som er et vigtigt startskud til, at alle medlemslande skal udvikle egne strategier og handlingsplaner. Der forventes en dansk strategi i løbet af kort tid.

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold