28.03.19 DI Digital Nyheder

Made by Denmark - til hele verden

Læs ugens kommentar fra Digitaliseringspolitisk chef, Christian Hannibal

Vi er sammen om at skabe Danmarks succes og velfærd – både nu og i fremtiden. Og danske virksomheder bidrager markant til den danske velfærd.

Således bidrager 200.000 danske virksomheder og deres ansatte årligt med 550 mia. kr. i skatter og afgifter til den danske velfærd. Det svarer til over halvdelen af de penge, vi i Danmark bruger på alt fra folkeskoler og sundhedsvæsen til veje, forskning og folkepension.

I denne uge lancerede DI sin kampagne Made By Denmark.

DI ønsker at understrege danske virksomheders betydning for Danmarks velfærd, og at vi med stærke virksomheder får et stærkt velfærdssamfund.  

Vi har derfor lanceret et helt nyt beregningsværktøj, der på kommuneniveau illustrerer, hvordan de enkelte kommuners virksomheder bidrager i lokalsamfundet.

Digitale velfærdsaftryk

Vores kampagne handler om at fortælle, hvordan vores virksomheders løsninger – og her ikke mindst de digitale og teknologiske løsninger – både løfter og letter vores samfund. I Danmark og i resten af verden.

Lige fra robotkirurgi på sygehusene, til softwarerobotter i administrationen. Fra digitale lærermidler, der styrker vores kompetencer, til intelligente dataanalyser, der styrker vores viden. Fra smarte målere, der optimerer vores energiforbrug til smarte sensorer, der spotter pip i produktionen.

Med kampagnen følger en række anbefalinger til, hvordan vi fortsat investerer i den fremtid, vi drømmer om.

Blandt andet skal vi have en samlet strategi for digitalisering og teknologi – på tværs af den offentlige og private sektor – hvor vi sammen kan sætte visionerne og ambitionerne. Vi skal investere målrettet i vores velfærds digitalisering og fornyelse. Vi skal være førende i at gøre verdensmålene til god forretning – ikke mindst ved brug af digitalisering og teknologi. Og vi skal gøre Danmark til det rigtige land at investere i.

Danmarks succes - både nu og i fremtiden - er noget, vi skaber sammen. Den bliver formet af de værdier og kompetencer, vi deler som samfund, og som vi vælger at satse på.

Derfor opfordrer vi på vegne af virksomhederne til, at vi står sammen om at bevare og udvikle Danmark som et både rigt og godt samfund.

Et samfund, der er made by Denmark.

Læs mere her:

Christian Hannibal
Skrevet af:

Christian Hannibal

Relateret indhold